Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası bir kar yağışında özellikle ana arterlerde araç trafiğinin aksamaması, meydana gelebilecek trafik kazalarının önüne geçilmesi ve yurttaşların ulaşım konusunda sorun yaşamaması için tüm hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıkları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkanvekili Mert Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan da çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.

DÖRT AYRI EKİP OLUŞTURULDU

Kar ve buzla mücadele için Çorlu dört ayrı bölgeye ayrılarak, bölgelerde görev alacak dört ayrı ekip oluşturuldu. Olası kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlukları gidermek için alınan tedbirler kapsamında tuz ve solüsyon çalışması yapılacak alanlar belirlenerek, ekip ve ekipmanlar koordine edildi. Buzlanma ve kar yağışı nedeniyle yolların açık kalabilmesi için beş greyder, iki kar kaplanı, iki tuzlama robotu, beş beko loader, üç loader, beş mini loder, iki solüsyon traktörü, 10 kamyon, bir araç çekici, beş binek aracı, iki servis ve 102 personel vardiyalı olarak görev yapacak. Kar ve buzlanmaya karşı müdahale için ise depoda yaklaşık olarak 350 ton tuz ve 30 ton solüsyon bulunuyor. 

Çorlu Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle sokakta kalarak mağduriyet yaşayacak yurttaşların geçici barınma ihtiyaçlarını da karşılayacak. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklık ve olumsuzluklara karşı yurttaşlar, belediyeye 444 99 59 numaralı telefon hattını arayarak ulaşabilecek.