Belediye'nin Aşevi, dokuz yıldan bu yana faaliyetlerine devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Aşevimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza geçtiğimiz aralık ayında 13 bin 252, 2022 yılında 153 bin 538 ve kurulduğu 2013 yılından bu yana da 2 milyon 100 bin 984 öğün sıcak yemek ulaştırıldı. Her gün üç çeşit yemek ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi. 

Başkan Sarıkurt Aşevi projesine ilişkin, şunları söyledi: 

“Dün olduğu gibi bundan sonra da her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya, sosyal belediyecilik anlayışımızla ihtiyaç sahiplerine destek olabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine sıcak bir aş ulaştırırken, Ramazan ayı başta olmak üzere birçok kez gıda kolisini vatandaşlarımıza teslim ettik. Ramazan ayında bağışlanan 990 kolinin yanı sıra 2022 yılında toplam 5 bin 360 adet gıda yardım kolisini kendilerine ulaştırdık. Şimdi ise ihtiyaç sahiplerinin Dost Market'imiz aracılığıyla temel ihtiyaç maddelerine ücretsiz olarak ulaşmalarına olanak sağlıyoruz. 

Çorlu Belediyesi olarak Unvansız Gönüllüler Derneği ve bağışçılarımız ile el ele vererek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını temin edebilecekleri bir imkan sağlayabildiğimiz için mutluyuz. Hem Çorlu Belediyesi Aşevi hem de Dost Market'e ayni ve nakdi bağış yaparak destek olan herkese bir kez daha kıymetli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."