Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından çoklu baro düzenlemesine karşı düzenlenen eylemlere katılan 23 avukat hakkında fezleke hazırlandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Temmuz ayında çoklu baro düzenlemesine karşı baro başkanları ve avukatların düzenlediği eyleme ilişkin soruşturma yürüttü. Emniyet, 23 avukat hakkında 39 polisi yaralamaktan hazırladığı fezlekeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Soruşturma dosyasında, avukatların Ankara Adliyesi önünde 3 Temmuz 2020 tarihinde yapılan eylemde “2911 Sayılı Kanunu’na muhalefet”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kasten yaralama”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “Türk bayrağına yönelik suç” işledikleri iddia edildi.

POLİSLER DARP EDİLDİKLERİNİ İDDİA ETTİ

Fezlekede beyanlarına yer verilen polisler, kendilerine küfür edildiğini ve darp edildiklerini iddia etti. Barolar ve hukuk örgütlerinin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların ve kamera kayıtları dökümlerinin delil olarak gösterildiği fezlekede, avukatların “Kanuna aykırı eylemler esnasında görevi kamu düzenini ve asayişi sağlamak olan emniyet mensuplarına akardiyon bariyerlerini atmak, su şişesi atmak, pankart/döviz sopaları vb. cisimleri atmak, tekme/yumruk vurmak suretiyle saldırıda” bulunduğu iddia edildi.
Hakkında fezleke hazırlanan 23 avukatlardan 13’ünün Ankara, 3’ünün İstanbul, 3’ünün Eskişehir, 2’sinin Antep, birinin Bursa ve birinin Adana barosuna kayıtlı olduğu öğrenildi.