ABD'li 45 yaşındaki eski Katar Prensesi Kasia Gallanio, İspanya'nın Marbella kentindeki evinde ölü bulundu. Katar Prensi Abdülaziz bin Halife El Sani'nin üçüncü eşi olan kadın, üç çocuğunun velayeti için eski eşine karşı 15 yıldır hukuki mücadele veriyordu. Gallanio'nun intihar etmiş olabileceğinden şüpheleniliyor. 

Abdülaziz bin Halife El Sani, Emir'i tahtından düşürme planları yaptığı iddiası nedeniyle Kraliyet ailesinden uzaklaştırılmış ve 1992 yılında Paris'e taşınmıştı.

ÇOCUKLARINI İSTİSMAR ETMEKLE SUÇLAMIŞTI

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin amcası olan Abdülaziz bin Halife El Sani ile 2004 yılında dünya evine giren Galliano, eski eşini bir çocuğa 'uygunsuz şekilde dokunduğu' iddiaları üzerine terk etmişti.

Fransız ve İspanyol basınında çıkan haberlere göre Gallanio, kızlarıyla birlikte El Sani'nin Paris'teki sarayından kaçmıştı.

ÇOCUKLARININ VELAYETİNİ KAYBETTİ, HUKUK SAVAŞI BAŞLATTI

Ancak prens daha sonra kızlarının velayetin geri almış ve anneleriyle görüşmelerini yasaklamıştı. Fransız basınında çıkan haberlere göre, El Sani kızlarının annelerini ziyaret etmeye kalkışmaları halinde, onları hizmetçi odasında uyumaya zorlamıştı.

Kasia Gallanio'ya salı günü otopsi yapılacağı öğrenilirken, 45 yaşındaki eski prensesin aşırı dozdan da ölmüş olabileceği öne sürülüyor.