Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde yaşanan cinsel tacize tepki göstererek, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]Ç[/mks_dropcap]ocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde öğrencileri cinsel tacize maruz bıraktığı iddiasıyla hakkında dava açılan öğretmenin görevine devam etmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, cinsel istismara maruz bırakılan öğrencinin okul idaresine yaptığı şikayetin adli makamlara bildirilmemesinin bildirim yükümlülüğünü ihlal ettiği belirtildi. Şikayet etmelerine rağmen cezasızlık ile karşılaşmalarının cinsel istismar, tehdit gibi ihlallerin sistematik hale gelmesine yol açtığının ifade edildiği açıklamada, “Bu durum, öğrencilerin okulda güvende hissetmemelerine neden olduğu gibi, cinsel şiddetin önlenmediğinde ulaşabileceği boyutlara dair birçok belge bulunmaktadır" denildi. Okulun öğrencileri de dersleri boykot ederek “Sessiz kalmayacağız” açıklaması yapmıştı. ‘SÜRECİ İZLEYECEĞİZ’ Okul yönetiminin konunun üzerini kapattığına ve öğrencilerden benzer şikayetlerin gelmeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, acil yapılması gerekenler şöyle sıralandı:
  • Öğrencilerin güvende hissedebilmeleri için gereken ortam, öğrenciler, öğretmenler ve MEB yetkililerince birlikte tartışılmalı ve alınabilecek önlemler, katılımcı bir yaklaşım ile gerçekleştirilmelidir.
  • Cinsel şiddet uyguladığı ifade edilen öğretmenin yanı sıra bildirim yükümlülüğünü ihlal eden okul yönetiminin de soruşturmaya dahil edilmesi, cezasız bırakılmaması sağlanmalıdır.
  • Cinsel şiddete maruz kalan öğrencilerin erişebileceği psikolojik destek programları sağlanmalıdır.
  • Benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için okul içerisinde etkili başvuru/şikayet mekanizması kurulmalı, bu mekanizma tüm okullarda yaygınlaştırılmalıdır.
  • Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi olarak, okulda yaşanan süreci izleyeceğimizi ve Eylül ve Eylül gibi bu ihlallerle karşılaşan ve bu ihlallerden etkilenen tüm Kadriye Moroğlu Lisesi öğrencilerinin yanında olacağımızı bildiririz.