Canlı yayında esnafa mikrofon uzatan CNN Türk muhabiri, fırıncının pahalılık ve zamlardan bahsetmesi üzerine  yayını kesti.

Canlı yayında İstanbul'da bir fırıncıya mikrofon uzatan muhabir, fırıncının pahalılıktan bahsetmeye başlamasıyla ne yapacağını şaşırdı ve ardından canlı yayını kesti. Olayın sosyal medyada büyük tepki toplamasının ardından açıklama yapan muhabir, "Bana verilen 2-3 dakikalık bir canlı yayın süresi vardı. Ben o süreyi aştığımı düşünerek bir an önce yayını bitirip sözü stüdyoya bırakmak istedim" dedi.

FIRINI TERK ETTİ

Fırıncıya “İşler iyi değil mi?” diye soran muhabir, fırıncının zamlardan şikayet ederek “Mayalar 110 lira olmuş, vatandaş işin içinden çıkamıyor. Dolayısıyla halkımızdan şunu bekliyoruz, vatandaşımızdan, devletimizden şunu bekliyoruz” ifadesini kullanmasının ardından muhabir mikrofonu geri çekerek “Teşekkür ediyoruz” dedi ve fırını terk etti. Sosyal medyada gündem olan görüntüler kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşılarak izlendi.

ÖZÜR AÇIKLAMASI GELDİ

Olayın sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu’dan söz konusu röportajla ilgili açıklama ve özür metni geldi. Topçu, yayındaki olayın tecrübesizliğinden kaynaklandığını ifade ederek, röportajı fırıncının söyledikleri nedeniyle kesmediğini söyledi. Topçu şunları kaydetti:

"CANLI YAYIN HEYECANIYLA ÇOK DİKKAT ETMEDİM"

“Söz konusu röportajı fırıncının söyledikleri nedeniyle kesmedim. İtiraf etmek gerekirse o sırada fırıncının ne söylediğine de canlı yayın heyecanıyla çok dikkat etmedim. Çünkü bana verilen 2-3 dakikalık bir canlı yayın süresi vardı. Ben o süreyi aştığımı düşünerek bir an önce yayını bitirip sözü stüdyoya bırakmak istedim. Ancak gerçekten büyük bir hata yaptım.” Topçu’nun açıklaması şu şekilde: https://twitter.com/mucahittopcu/status/1345721992524279810?s=20