Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan tutuksuz yargılanan Tahir A.’nın ilk duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, sanık, avukatı ile çocuğun yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı. 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan sanık, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Dinlenen tanık beyanlarının ardından avukatlar, savunma yaptı. 

TUTUKLANMA TALEBİNE RET 

Savunma ve beyanların ardından mahkeme heyeti, avukatların sanığın tutuklanması yönündeki talebini ret ederek, bir sonraki duruşmayı 7 Aralık tarihine erteledi. 

RAPORLAR ÇOCUĞU DOĞRULADI

Çocuğun Aralık 2020’de maruz bırakıldığı cinsel tacizi ninesine anlatması sonucu olay ortaya çıktı. Pedagog eşliğinde dinlenen çocuğun ifadelerine yer verilen iddianamede, ayrıca aile fertlerinin de tek tek ifadeleri yer aldı. Sanık Tahir A. ise, ifadesinde kendisine iftira atıldığı iddiasında bulundu.

Mardin Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, çocuğun beyanlarının güvenilir olduğuna yer verildi. Yine bilirkişi raporuna dair de iddianamede, “(..) mağdurenin alınan beyanında olayın zamanına ilişkin net ifadelerde bulunmasa da mağdurenin ısrarlı ve istikrarlı şekilde atılı eylemlere maruz kaldığını beyan ettiği, adli görüşme ve değerlendirme raporu ile adli psikiyatri raporunda mağdurenin beyanlarına itibarı engelleyecek, herhangi bir durumun saptanmadığının ve beyanlarının güvenilir olduğunun belirtildiği” denildi.