Diyarbakır'da evlenmek için ailesinden isteyip olumsuz yanıt aldığı 14 yaşındaki kuzeni F.D.'ye cinsel istismarda bulunan ve ardından gözaltına alınan 37 yaşındaki M.D. delil yetersizliği iddiasıyla serbest bırakıldı. 

Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde daha önce şiddet uyguladığı biri dini nikahlı, iki eşi tarafından terk edilen 5 çocuk babası M.D. (37), 11 Haziran'da anne ve babasıyla aynı mahallede oturan amcasının evine gidip, 14 yaşındaki F.D.'yle evlenmek istediğini söyledi. F.D.'nin babası, kızının çocuk yaşta olduğunu belirterek, olumsuz yanıt verdi. Bir süre sonra aynı yaştaki kızı ile oyun oynamak için evlerine getirdiği kuzeni F.D’ye istismarda bulundu. Daha sonrasında yaşadıklarını ailesine anlatan F.D., ailesiyle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILDI

Şikayetin ardından M.D., gözaltına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polisler F.D.'ye ait kıyafetlere incelenmek üzere el koydu. İfadesi alınan M.D., delil yetersizliği iddiasıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bölge kriminal polis laboratuvarında kıyafetler üzerinde yapılan inceleme sonucunda F.D'ye ait kıyafetler üzerinde sperm örnekleri bulundu. Raporun çıkmasının ardından F.D.'nin ailesinin avukatı, M.D. hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu.