Mardin Kızıltepe’de 6 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan Rıdvan O. isimli erkeğin, daha önce bir kadına cinsel tacizde bulunup ardından da serbest bırakıldığı tespit edildi.

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Rıdvan O. isimli erkek, 6 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı. Cinsel istismar faili erkek ardından da kendisine tepki gösteren 60 yaşındaki annesini cinsel ve fiziki şiddete maruz bıraktı. Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre biri 4 diğeri 7 yaşındaki çocuklarına ise sistematik şiddet uygulayan Rıdvan O. isimli erkek, annesi tarafından yapılan şikayet üzerine gözaltına alınıp, tutuklandı. Rıdvan O.’nun tutuklanmasının ardından çocuklar devlet tarafından koruma altına alındı. Fail erkeğin tutuklanmasının ardından çocuklar, yaşadıklarını psikolog ve pedagog eşliğinde anlatırken, 4 Nisan günü Alo 183 Şiddet Hattı’na bir ihbar yapıldığı bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi’nin durumu incelediği ortaya çıktı. Ancak babaannenin psikolog ve pedagog eşliğinde eve giden yetkililere, “yanlış bilgi” verdiği, bunun üzerine “şiddet bulgusuna rastlanmadığı” gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI DAHA ÖNCE DE ANLATMIŞ

Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, ihbardan 2 gün sonra tekrar gittikleri evde yaptıkları inceleme sonrası aileyi Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamına aldı. 6 yaşındaki çocuğun sistematik cinsel istismarı daha önce anlattığı ancak sözüne itibar edilmediği de ifadelerle ortaya çıktı. Babaannenin, çocuğun son 10 gündür istismar edildiğine dair beyanına karşı yapılan incelemede cinsel istismarın 4 aydır sistematik bir şekilde sürdüğü ve istismar sırasında çocuğa madde ile karışık sigara içirdiği tespit edildi.

FAİL ANNE VE ÇOCUĞU ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

Ayrıca Rıdvan O., istismarı anlatmamaları için çocukları ve annesini sürekli elinde bıçakla öldürmekle tehdit ettiği aktarıldı. Rıdvan O.’nun 2020 yılında karıştığı bir kavga nedeniyle hapis cezası aldığı ve bir yıl cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edildiği, uyuşturucu madde kullandığı da belirlendi. Öte yandan Rıdvan O., annesi ve çocuğuna dönük en son cinsel saldırıda bulunduğu 8 Nisan’dan bir gün önce (7 Nisan) bir kadını taciz ettiği için gözaltına alındığı da kaydedildi. Rıdvan O.’nun kadının şikayeti üzerine gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.