Fethiye Belediye Meclisi, geçen Kasım ayında gerçekleştirilen olağan toplantısında, Fethiye ile Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı arasında dostluk ve iş birliği imzalanması konusunda Belediye Başkanı Alim Karaca'yı yetkilendirmişti.

Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’ndan Fethiye Belediyesi'ne gönderilen taziye mesajı şöyle:

“Son birkaç gündür Türkiye’deki şiddetli depremleri yakından takip ediyoruz ve Türk dostlarımıza en içten taziyelerimizi sunmak istiyoruz.

Yıkıcı depremlerin ardından Çin tarafı Türkiye’ye yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Çin acil insani yardım mekanizmasını derhal harekete geçirdi ve ağır kentsel arama ve kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri ve acilen ihtiyaç duyulan afet yardım malzemelerini içeren 40 milyon Yuan (5.9 milyon dolar) değerindeki ilk acil yardım grubunu Türkiye’ye gönderdi. Çin Kızıl Haç Derneği ilk yardım malzemesi sevkiyatını 11 ve 12 Şubat tarihlerinde İstanbul'a gerçekleştirdi. Çin kurtarma ekibi ve sivil acil durum müdahale ekipleri şimdiye kadar hayatta kalabilen 20'den fazla kişiyi kurtardı.

Bu büyük afet karşısında tüm gücümüzle birlikte dimdik duruyoruz. İnanıyoruz ki Türk arkadaşlarımız kısa bir zamanda bu felaketi atlatacak ve ülkesini yeniden inşa edecektir."