Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabulut’u hayatta kalmak için öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’ın Yargıtay'a itirazı reddedildi. Konuya ilişkin konuşan Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu, "Olayla ilgili 7 yeni tanık var. Onların dinlenmesi ve yeni deliller ışığında yeniden yargılama talep ettik" dedi.

Çilem Doğan, 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tahrik ve iyi hal indirimi' ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Doğan'ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliyesi için talepte bulunmuştu. Mahkeme heyeti, Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefaletle tahliye etmişti. Dava ise Yargıtay'a gönderilmişti.

"UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

5 yılın ardından geçen ay Doğan’ın 15 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından onanmıştı.Yargıtay'ın onayı sonrası Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu, kararın düzeltilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz dilekçesi sundu. Yargıtay, Doğan'ın itirazını reddetti. Böylece Doğan'ın ceza dosyası, kesinleşmiş oldu. Umutlarını kaybetmediklerini belirten Avukat Ayanoğlu, "Olayla ilgili 7 yeni tanık var. Onların dinlenmesi ve yeni deliller ışığında yeniden yargılama talep ettik" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Çilem Doğan, 8 Temmuz 2015 tarihinde Adana’da kendisine şiddet uygulayan ve para karşılığında başka erkeklerle birlikte olmaya zorlayan kocası Hasan Karabulut’u öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. “Tahrik ve iyi hal indirimi” ile 15 yıl hapis cezası alan Doğan, avukatlarının adli kontrolle tahliye edilmesi yönünde talepte bulunması üzerine 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefalet şartıyla tahliye edilmişti. Daha sonrasında karar dosyasının Yargıtay’a taşınmasının ardından ilk dava 21 Ekim’de Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nde görülmüştü. Dosyanın 2. duruşması ise bugün görüldü. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Çilem Doğan hakkında verilen 15 yıl hapis cezasını onadı. Doğan, tekrar cezaevine girecek.