Binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın hakkında sınır dışı kararı verileceğini öğrenince Türkiye'nin başkonsolosluğuna başvurduğu iddia edildi.

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran ve sonrasında yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın, Brezilya’da hakkında verilen "sınır dışı kararı" üzerine teslim olmak zorunda kaldığı öne sürüldü. Milliyet gazetesinden Ferit Zengin'in haberine göre, Aydın "pişmanlık yasası ve hafifletici sebeplerden yararlanmak" için teslim olduğu algısı oluşturmaya çalıştı. İstanbul'a önceki gece gelen Aydın, halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutuluyor.

PROFESYONEL HAZIRLIK YAPILMIŞ

Sao Paulo Konsolosluğu'na sunduğu savunma belgelerinin kopyasını polise veren Mehmet Aydın'ın uzman hukukçular tarafından hazırlanmış belgeler sunduğu ve profeyonel bir savunma hazırlığı yaptığı öğrenildi. Teslim olma nedenini "Ailemle sorun yaşıyordum ve param bitmişti" diye açıklayan Aydın'ın hesaplarında 100 milyon liraya yakın para bulunduğu ifade ediliyor.