Çiftlik Bank’ın Kurucusu firari Mehmet Aydın, basına yolladığı video mesajında "Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı" ifadelerini kullandı.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan firari sanık Mehmet Aydın, avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla Sözcü Gazetesi’ne bir video mesaj gönderdi. Çiftlik Bank Kurucusu Aydın, bulunduğu ülkedeki Türkiye elçiliğine teslim olacağını söyleyerek, şu açıklamayı yaptı: "Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı."

"KİMSEYİ DOLANDIRMA GİRİŞİMİM OLMADI"

"Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı" iddiasında bulunan Aydın, "Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık" diyerek Çiftlik Bank'ı 'övdü'. Kendisinin de "mağdur" olduğunu öne süren Aydın, kurduğu saadet zincirinin sona ermesini "şirketin çok fazla büyümesi"ne ve "etrafındaki kötü niyetli insanlar"a bağladı. Aydın bunları "şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğini" iddia etti.

"TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM"

Aydın, "Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptığını" söyleyerek "Ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim" dedi. Kendisinin bu sürede niye sessiz kaldığına ilişkin herhangi bir şey söylemeyen Aydın şunları kaydetti: "Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur."

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Sanal bir oyun üzerinden organize edilen ve yüksek gelir vaat eden ‘Çiftlik Bank’ isimli saadet zinciri, kısa sürede çok sayıda üye toplamıştı. Türkiye’nin en büyük çiftliklerini kurma iddiasıyla gösterişli etkinlikler düzenlenmişti. Şikayetler üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan incelemeler sırasında 25 yaşındaki Aydın hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. https://dokuz8haber.net/gundem/ciftlik-bankin-kurucusu-firari-mehmet-aydin-teslim-oldu/