Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Zeynep Sakar ve Cumhurbaşkanlığı Özel Büro Müdürü Muhammed Çetin, Bereket Emeklilik’in; KYK Genel Müdürlüğü Öğrenci Hizmetleri Daire Başkanı Rüveyda Çiftçi ise Bereket Sigorta’nın yönetimine atandı.

Her üç isim kamudaki görevlerinin yanı sıra Bereket’ten de aylık 12 bin TL huzur hakkı alıyor.

BirGün’ün ulaştığı bağımsız denetim raporları, TK Kooperatifleri iştiraklerinin yönetimindeki çift maaşlı isimleri gözler önüne serdi.

Bereket Emeklilik’e ve Bereket Sigorta’ya yapılan atamalar "Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Yönetim kurullarına Rüveyda Çiftçi, Zeynep Müjde Sakar ve Muhammed Çetin atandı. Bu kişilerin diğer görevleri ise şöyle:

Zeynep Müjde Sakar: Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi

2011 yılında AKP 24’üncü Dönem Şanlıurfa Milletvekili Adayı oldu. 2012 yılında AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak listeye girdi. 2013-2015 yılları arasında AKP Ankara İl Başkanlığı AR-GE’den Sorumlu Ana Kademe İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 31 Ağustos 2018 tarihinde AKP Genel Merkez Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Muhammed Çetin: Cumhurbaşkanlığı Özel Büro Müdürlüğü’ne getirildi. Merkez Bankası A.Ş’de de danışmanlık yapıyor.

Rüveyda Çiftçi: Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanı.