İş kazasında elini kaybeden Hamza Şepli isimli 19 yaşındaki genç işçiyi ziyaret eden fabrika patronu ziyarette Şepli’nin yastığının altına 1500 lira koyup gitti.

Hamza Şepli isimli 19 yaşındaki genç işçi Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Günteks Elyaf’ta iş kazası geçirerek elinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şepli’nin ameliyat olması gerekiyordu ancak 70 bin tutarındaki masrafı fabrika yönetimi karşılamayacağını söyledi. Elini kaybeden Şepli’yi ziyaret eden fabrika patronu ise ziyarette Şepli’nin yastığının altına 1500 lira koyup gitti. Şepli, "Ben parayı istemedim ama parayı almadan gitti. Bunun üzerine ben de fabrikada çalışan bir arkadaşım vasıtasıyla parayı geri gönderdim" dedi. Evrensel’den Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre iş kazası 22 Mart’ta gece vardiyasında gerçekleşti. Makinanın sıkışması üzerine Şepli, sopayla durumu düzeltmeye çalıştı. O esnada çalışmaya devam eden makineye elini kaptıran Şepli şirket aracıyla Şehitkamil Devlet Hastanesine götürüldü. Ancak, burada plastik cerrahi bulunmaması üzerine bu kez Sani Konukoğlu Hastanesi’ne yönlendirildi.

"NE AMELİYATHANE HAZIRLANMIŞTI, NE DOKTOR VARDI"

Şirketin müdürünün de kendisine eşlik ettiğini söyleyen Şepli, “Hastanede bir süre bekledik. 100 bin lira masraf çıkarıldı. İşyerinin patronu şehir dışındaymış. Müdür, patronla iletişim sağlayamadığı için bu masrafı üstlenemeyeceğini söyledi. Daha sonrasında fabrikanın müdürü, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde her şeyin hazır olduğunu, bizi beklediklerini söyledi. Ambulansla oraya gittik. Orada hiçbir şey hazır değildi. Ne ameliyathane hazırlanmıştı ne doktor vardı. Müdür bizi kandırmış” dedi.

"BÖYLE İNSANLAR OLDUKLARINI BİLSEYDİM ORADA ÇALIŞMAZDIM"

Ailesinin çabasıyla tekrardan Sani Konukoğlu Hastanesine giden Şepli, 03.30 gibi ameliyata girdi. Ailesi, saat geç olduğu için parayı bulamayacağını söyledi. Buna karşılık hastane aileye bir belge imzalattı. Doktorun ilk gittiklerinde kan kaybetmeden hızlıca ameliyata alınmasını gerektiğini belirttiğini ancak şirketin bunu üstlenmemesinden kaynaklı hızlıca müdahalenin gerçekleşmediğini aktaran Şepli, “Ameliyatının ardından 5 gün sonra fabrikanın patronu geçmiş olsun demek için ziyarete geldi. Biraz konuştuktan sonra 1500 TL’yi yastığın altına koydu. Ben parayı istemedim ama parayı almadan gitti. Bunun üzerine ben de fabrikada çalışan bir arkadaşım vasıtasıyla parayı geri gönderdim. 2 kere ameliyat oldum. Bileğimin 4 parmak üstünden elimi kaybettim. Geçen hafta dikişlerimi aldırdım. Hastane biraz indirim yaptı, 70 bin lira fiyat verdiler. Bunu da ailem karşıladı çevresinden borç alarak. Bu durumu kabullenemiyoruz. Nasıl bir fabrika, nasıl bir yönetim bu? Böyle insanlar olduklarını bilseydim orada çalışmazdım. Askere gidene kadar çalışıp masraflarımı karşılamak istemiştim” diye konuştu. Fabrika yetkilileri ise kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.