Haber: EDDA SÖNMEZ - ÇAĞATAN AKYOL / Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bugün İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması” öncesinde CHP Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Karaca, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz 37. Olağan Kurultayımızda ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ beyannamemizi Sayın Genel Başkanımız açıklamış ve tüm delegasyonun imzasıyla kabul edilmişti oybirliğiyle. Şimdi bugün, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ beyannamemiz doğrultusunda CHP olarak 2020 yılından bugüne kadar Türkiye’deki yaşanan çoklu krizleri, ekonomik çoklu buhranı, her alanda yaşanan buhranları ve vatandaşımızın içine düştüğü bu açmazdan cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında nasıl ülkeyi düze çıkaracağız, aslında bir vizyon projesi olarak bugün bu açıklanacak.

Sayın Genel Başkanımızla birlikte, Faik Öztrak Başkanımız, Selin Hocamız ve aslında Sayın Genel Başkanımızın hem İngiltere’ye hem Amerika’ya yaptığı ziyaretleri sonrasında Türkiye’de, dünyayla yarışacak bir teknoloji kalkınması ve ekonomik kalkınmanın bugün yol haritalarını hep birlikte izleyeceğiz. Yani ikinci yüzyıla bambaşka bir Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘çağdaş uygarlık seviyesi’ dediği, ülkeyi nasıl kuracağımızı, nasıl hayata geçireceğimizi bugün burada genel başkanımızla birlikte tüm kamuoyuyla paylaşacağız.”

“DÜNYAYLA YARIŞAN BİR TÜRKİYE’Yİ NASIL HAYATA GEÇİRECEĞİMİZİ YOL HARİTAMIZDA DİNLEYECEKSİNİZ”

Yol haritasından da bahseden Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yol haritasında bugün, ülkenin içinde bulunduğu demokrasi krizinden, buhrandan nasıl çıkacağımızı göreceğiz. Bugün demokrasi buhranından ve tek kişilik hükümet sisteminden çıktıktan sonra ekonomik buhrandan nasıl Türkiye’yi yeniden şaha kaldıracağız ve Türkiye’yi hem teknolojik anlamda hem katma değeri yüksek ürün üretiminde nasıl dünyaya başkaldıran ve dünyaya meydan okuyan ve dünyayla yarışan bir Türkiye’yi nasıl yol haritamızda hayata geçireceğimizi dinleyeceksiniz. Bugün tüm bunlarla birlikte ekonomik ve sosyal haklar anlamında ülkemizin bugün yaşadığı, yurttaşlarımızın yaşadığı çoklu krizler ve hak ihlallerinden nasıl ortadan kaldırılacağı var yol haritamızda. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu her alandaki buhrandan ve her şeyin bir tek kişinin iki dudağının arasında olan sistemden nasıl demokrasiye, nasıl ekonomik kalkınmaya, nasıl dünyanın konuştuğu Endüstri 4.0, Endüstri 5.0 ve teknolojik kalkınma hamlesine ne kadar sürede ve nasıl gideceğimizin yol haritasını bugün bütün yurttaşlarımızla paylaşacağız.”