HABER: BEKİR GÜNEŞ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kamptan bir gün önce Van'a gelerek ziyaretlerde bulundu. 

Seyit Torun ve CHP'li belediye başkanları Hilton Otel'de basın açıklaması ile 3 günlük kampı başlattı. 

Torun, CHP'nin toplantı yapacağı otelin önüne asılan AKP bayrakları ve kentin her yerine Adnan Menderes ile Kayyum bilbordlarına tepki gösterdi. 

"VANLILARIN MİSAFİRİ OLACAĞIZ"

Van'da tolantı yapmaktan mutlu olduklarını belirten Torun, "Belediye Başkanları Çalıştayımız kapsamında, 3 gün boyunca bu şehrin misafiri olacağız. Belediye Başkanlarımızla birlikte, bugün, Van’ın tüm ilçelerinde sahaya çıkıyoruz. İpekyolu’nda, Edremit’te, Tuşba’da, Saray’da, Muradiye’de, Gürpınar’da, Bahçesaray’da, Başkale’de, Çatak’ta, Çaldıran’da, Erciş’te, Gevaş’ta ve Özalp ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşacağız. Van halkının ayağına gideceğiz, elini sıkacağız, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatacağız" dedi.

"YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI ORTAYA KOYACAĞIZ"

CHP olarak uzun bir süredir yeni bir siyaset anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Torun, artık Türkiye'nin her yerinde aktif olacaklarını söyledi.

"VAN'DA MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ"

Van'da çok düşük oy aldıklarını belirten Torun, "Van, parti olarak düşük oy aldığımız illerimizden biri. Burada milletvekilimiz ve belediyemiz bulunmuyor. Ama biz sorumluluğu vatandaşta değil, kendimizde görüyoruz.
Bu tabloyu değiştirmek için de samimiyetle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; kendimizi daha iyi anlatarak, Van’dan hem milletvekili çıkaracak hem de yerel seçimlerde başarıya ulaşacağız" ifadelerini kullandı. 

Seyit Torun, CHP'nin programına ilişkin de şunları söyledi:

"Çalıştayımız yarın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından düzenleyeceğimiz toplantıların ana gündemini ise yaklaşan seçimler oluşturacak. İlk olarak Genel Merkezimizin seçim hazırlıklarını belediye başkanlarımıza anlatacağız. Ardından ise belediye başkanlarımızın görüş ve önerileri alacağız. Ayrıca, alanında uzman isimlerin, değerlendirmelerini de dinleme fırsatı bulacağız. Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti.

Toplantımızda, belediyelerimizin 3 yıllık hizmetlerini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri de ele alacağız. İnanıyoruz ki yereldeki başarılı hizmetlerimiz, iktidarın kapısının açılmasında da anahtar olacaktır.
Bu toplantıdaki amacımız da belediyelerimize katkıda bulunmak ve seçime giden süreçte ortak aklı hep birlikte ortaya koymaktır.

"İKTİDARIN RAHATSIZLIĞI İLE KARŞILAŞTIK"

Bu toplantımızı Van’da yapacağımızı açıkladıktan bu yana, Van halkının büyük teveccühü ile karşılaştık. Ancak ne yazık ki iktidar cenahında da büyük bir rahatsızlık oluştuğunu görüyoruz. Önce, çalıştayımızın tanıtımı için ana caddelerdeki bilboard anlaşmalarımız iptal edildi. Ayrıca bazı bölgelerdeki afişlerimiz sökülmeye çalışıldı. Ardından dün gece, toplantı otelimizin önünde, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir provokasyonla karşılaştık.

İktidar partisi mensupları, otelimizin önüne parti bayrakları asarak, bizleri tahrik etmeye çalıştı. Ancak, partililerimizin sağduyusuyla bu provokasyonu boşa çıkardık. Sadece bir şey söylemek isterim:

Tek başına bu durum bile, iktidarın artık ne kadar aciz, ne kadar çaresiz olduğunu görmek açısından yeterlidir. Bu tahriklerin, bu baskıların hiçbiri, bizi asla yolumuzdan çeviremeyecektir. Değerli Basın Mensupları
Ülke olarak, siyasi ve ekonomik açıdan, Cumhuriyet tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşıyoruz. Derin yoksulluk ve adaletsizlik, ülkemizin her köşesini sarmış durumda. Artık vatandaşın değil, sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen bu iktidardan, bu ülkeye fayda gelmeyeceği açıktır.

Ve artık milletimiz de kendisine sırtını dönenlerden desteğini çekmiştir.
Ancak ne yazık ki; Vaktinin dolduğunu gören iktidar, milletin sesine kulak ver.

Ancak ne yazık ki; Vaktinin dolduğunu gören iktidar, milletin sesine kulak vermeyi değil, koltukta kalmak için baskı kurmayı seçmiştir.
Öyle ki; seçilmiş belediyelerimizin üzerindeki baskılar da her geçen gün artmaktadır. İktidar, sandıkta yenemediği belediye başkanlarımızı karalamak için, masa başı operasyonlardan medet umar hale gelmiştir.

Kadıköy’de, belediye yönetimiyle ilgisi olmayan, bazı görevliler hakkındaki CİMER şikâyetleri üzerinden soruşturma açıyorlar.
Sonra çıkıp, sanki belediyede operasyon var gibi propaganda yapıyorlar.
Maltepe’de, 2018’de takipsizlik verilen bir dosyayı yeniden açarak, karalama kampanyası yürütüyorlar.Bodrum Belediyemizden evrak istemek için, 50 polisle baskın yaptırıyorlar.

"MEMLEKETİN HER YERİNE ADALET GÖTÜRECEĞİZ"

İnşallah ilk seçimlerin ardından, yönetimdeki bu anlayışın tüm hukuksuz politikalarına son vereceğiz. Memleketin her bir köşesine, adaleti, huzuru, barışı ve bereketi hep birlikte getireceğiz.

KILIÇDAROĞLU DA VAN'A GELİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra genel başkan yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel ile Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve 11’i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanı Van'daki 3 günlük kampa katılıyor. Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları kente bulunan STK temsilcileri ve basın ile bir araya gelecek.