CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Kahta İlçe Başkanı Mustafa Celayer ve çok sayıdaki partiliden oluşan bir heyet ile esnafı ziyaret etti, Kahta İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Esnaf ziyaretleri sonrasında Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Öz Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri de ziyaret edildi.

YURTTAŞLAR EKONOMİK YÜKÜ TAŞIYAMIYOR

Milletvekili Tutdere, düzenlediği basın toplantısında, "AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın beli bükülmüş durumda. Esnafımız, çiftçimiz ve köylümüz artık bu ekonomik yükü taşıyamaz durumdalar. Kahta programımız kapsamında Kahtamızın en ücra köşelerine gidecek, sorunları yerinde tespit ederek vatandaşlarımızın düşüncelerini alacağız. Tespit ettiğimiz sorunları da ilgili bakanlıklara iletecek ve bu sorunların sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

ZAMLAR MAĞDURİYETE YOL AÇIYOR

Kahta merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Tutdere, hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiren esnaflara kulak verdi. Esnafların üst üste gelen zamlar ve yüksek faturalardan şikayetçi olduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnafın neredeyse tamamı fahiş elektrik faturalarından şikayetçi. Esnafımız özellikle elektrik faturalarına üst üste gelen zamlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Ürünlere zam geldiği için ürünlerini satamayan esnaf yüksek faturalar karşısında daha da çaresiz bir duruma sürüklenmiş durumda. Esnafımız yüksek faturalardan şikayetçi."