Edirne’nin Havza ilçesinde halk pazarına giden CHP’li vekiller Mahmut Tanal İle Okan Gaytancıoğlu’na dert yanan ikinci el ayakkabı satıcısı esnaf, işlerin kesat olduğunu, “alım gücü düşen vatandaşın ikinci el, yıpranmış ayakkabıyı dahi satın alamadığını” anlattı.

CHP milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla büyükşehir olmayan 51 ilde eş zamanlı olarak saha çalışması yürütüyor. Bu kapsamda Edirne’de görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’yla birlikte kentte vatandaşlarla bir araya geliyor, esnafı, çiftçiyi, STK ve meslek örgütleri temsilcilerini ziyaret ediyor.

“VATANDAŞ İKİNCİ EL AYAKKABIYI BİLE ALAMIYOR”

Tanal, Gaytancıoğlu, Pekcanlı ile beraberlerindeki CHP Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, bugün Havsa ilçe merkezindeki halk pazarını gezdi. CHP heyeti, pazarda ikinci el ayakkabı tezgahına uğradı. “Zam gelecek” türküsünü seslendirdikten sonra ikinci el ayakkabı satan tezgahtarla sohbet eden CHP’li vekil Mahmut Tanal, satışları sordu.

Damat ayakkabısından spor ayakkabısına, kadın topuklu ayakkabıdan yazlık ayakkabıya kadar her çeşit kullanılmış, yıpranmış ayakkabının yer Aldığı tezgahta satış yapan esnaf, Tanal’ın sorularını cevaplarken, satışlarının düştüğünü belirterek, “Vatandaş ikinci el ayakkabıyı bile alamıyor” dedi.

"EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN GÖSTERGESİ"

Şaşkınlığını gizleyemeyen Tanal, “O duruma düştü yani” ifadesini kullandı. Tanal devamında, “Ekonomik çöküşün göstergesidir bu” değerlendirmesini yaptı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise “Vatandaşta para yok. İkinci eli bile alamıyor” şeklinde konuştu. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da ikinci el ayakkabı ticaretinin sektöre dönüştüğünü kaydederek, “Bu şartlarda ikinci el ayakkabıyı bile alamıyor insanlar” dedi.

“20 BİN TL’LİK AYAKKABI GİYEN TROLLER…"

Edirne’nin Havsa ilçe merkezindeki halk pazarında bulanan ikince el ayakkabı tezgahındaki ekonomik kriz sohbetine dair videoyu Twitter hesabı üzerinden paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şunları yazdı: “İnanılır gibi değil! Vatandaş, artık ikinci el, yıpranmış ayakkabıyı dahi satın alamıyor. Parası yok. 20 bin TL'lik ayakkabı giyen troller şimdi ‘gerekirse çarık giyeriz’ diye hamasete başlar. Ey troller! Saray eşrafı ve yanaşmaların bir eli yağda bir eli baldayken, halkımıza 'sabır' tavsiye etmeniz gülünç kaçıyor. İkinci el ayakkabı dahi alamayan halkımız, bu yoksulluğu, bu sefaleti hak etmiyor. Biran önce seçime gitmeliyiz. Millet İttifakı iktidarında ekonomimiz düzelecek. Liyakatli kadrolarla Türkiye'de refah, bolluk ve huzur olacak.”