CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ilgili teklifin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, dün; “Bu çıkardığınız yasada adalet var mı, eşitlik var mı? Siz sadece vatandaşları kandırıyorsunuz ama 84 milyon insan sizin 21 yıldaki yalanlarına doydu bundan sonra asla inanmayacak. İlk ‘14 Mayıs’ demiştiniz, ilk sandıkta yolcudur Abbas” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ilgili teklifin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda, dün şunları söyledi:

“Genel Başkanımız bunla ilgili 2015’ten beri her salı günü, her çıktığında bu konuları gündeme getiriyordu, nihayet getirdiniz. Vekil imam, hatip ve vekil müezzine kayyım atamasına karşı değiliz ama eksik. Fahri Kur'an kursu öğreticileri bu teklifte yok değerli arkadaşlar, sonuçta onlar da bu işi yapıyor. Burada, sözleşmeli personel olarak 28 Kasım’a kadar olan kişileri önemsiyorsunuz, onlara kadro veriyorsunuz ama 28 Kasım’dan 19 Ocak’a kadar sözleşmesi yapılanlara ne olacak? Size soruyorum. Sayın Komisyon Başkanı, size soruyorum: Onlar ne olacak, işten mi atılacak yani? Sözleşmeleri var belediyede, kamuda çalışanlar var, bunların hâli ne olacak? Şimdi, siz burada birinci maddede diyorsunuz ki kanun çıktıktan sonra o imamlara otuz gün bir zaman tanıyorsunuz. Doğru mu? Doğru. O zaman, diğer personele niye zaman tanımıyorsunuz? 28 Kasım’ı neden koydunuz oraya? Ben bunu sormak istiyorum. Peki 28 Kasım’dan sonra belediyede veya kamuda sözleşme yapan personelin hâli ne olacak, bu personel işten mi atılacak? Şimdi yaptığınız kanunlar nasıl işinize geliyorsa o şekilde yapıyorsunuz.

Özellikle fotoroman Süleyman bayramlarda gider sınırda o uzman çavuşlarla, erbaşlarla beraber fotoğraf çeker, değil mi? Türk Silahlı Kuvvetleri’nde o erbaşlar ve uzman çavuşlar yirmi dört saat görev yapıyor ama verdiğiniz bu kanun teklifinde var mı değerli arkadaşlar? Yok. Var mı? Çünkü onlar sınırlarımızı koruyor, onlar bizi koruyor ama sözleşmeye geldiğinizde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzman çavuşlar yok.

233 sayılı KİT Hakkında KHK kapsamındaki sözleşmeli personel yok. 2547 sayılı Kanun kapsamında 50/d kapsamındaki araştırma görevlileri yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çalışan personel yok. Belediye bünyesinde şehir tiyatrolarında ve senfoni orkestrasında çalışan sanatçılar ve sahne arkasında çalışan diğer personel yok. Bünyesinde memuru olmayan özel bütçeli veya bağımsız düzenleyici, denetleyici kurumlar yok. Halk eğitim kursiyer öğretmenleri yok. PİKTES'li öğretmenler yok. Ücretli öğretmenler yok. Meclis’te çalışan personel, sözleşmeli personel yok.

“ALTI AY SONRA GENEL BAŞKANIMIZ CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Değerli arkadaşlar, bu yasayı sadece göz boyamak için çıkardınız. Burada, ben, özellikle sözleşmeli personele, bu yasaya girmeyen bütün çalışan arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum, altı ay sonra Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olacak, Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı olarak hiç kimseyi ayırt etmeden sözleşmeli bütün personeli, bütün öğretmenleri kadrolu yapacak. 

“SİZ SADECE VATANDAŞLARI KANDIRIYORSUNUZ AMA 84 MİLYON İNSAN SİZİN 21 YILDAKİ YALANLARINA DOYDU BUNDAN SONRA ASLA İNANMAYACAK”

5 çeşit öğretmen olmayacak arkadaşlar, 5 çeşit öğretmen var. Eğitimde 5 çeşit öğretmen olur mu? 3.500 lira alan öğretmen de var, 10 bin lira alan öğretmen de var arkadaşlar. Sadece aynı iş yerinde 3 farklı statü var; 4/A, 4/B, 4/D emekçileri çalışmaktadır. Bunlar da ayrı ayrı ücretler alıyor değerli arkadaşlar. Burada adalet var mı, bu yasada adalet var mı arkadaşlar size soruyorum, AK Partili milletvekillerine soruyorum. Bu çıkardığınız yasada adalet var mı, eşitlik var mı? Siz sadece vatandaşları kandırıyorsunuz ama 84 milyon insan sizin 21 yıldaki yalanlarına doydu bundan sonra asla inanmayacak. İlk ‘14 Mayıs’ demiştiniz, ilk sandıkta yolcudur Abbas.”