Halk TV’de Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu kültür sanat programı “Görkemli Hatıralar” bu hafta Adıyaman’a konuk oldu. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve halk müziği sanatçısı Kahtalı Mıçı’nın konuk olduğu programda Adıyaman rüzgarı esti. 

Kahta’dan yapılan canlı yayınla ekranlara gelen programda dünyanın 8’inci harikası sayılan Nemrut Dağı, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü ve Arsemia’nın tarihsel hikayeleri ekranlara taşınırken, Adıyaman’ın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuldu.

ADIYAMAN’IN GÖRKEMLİ TARİHİ

Muhalefet milletvekili olmasına rağmen her kesimle diyalog kurarak Adıyaman’ın tanıtımı için çalışan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, ilin tanıtımı noktasında önemli adımlar atıyor. Adıyaman, CHP’li Tutdere’nin öncülüğünde Halk TV aracılığıyla bir kez daha tüm Türkiye’nin ekranlarına taşındı. 

Kahta’dan, Atatürk Barajı kıyısından canlı yayınla ekranlara gelen programda Adıyaman’ın görkemli tarihi bir kez daha gözler önüne serildi. Tüm kesimleri Adıyaman’ı ziyaret etmeye davet eden Tutdere, “Yüzyıllar öncesinde bu topraklarda yaşayan insanlar barışın, kardeşliğin ve demokrasinin en güzel örneklerini kurdukları medeniyetle ortaya koymuşlar” ifadelerini kullandı.

“ADIYAMAN TURİZM NOKTASINDA 40 SENE ÖNCE DAHA İLERİ BİR KENTTİ”

 Adıyaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek, turizm noktasında gerekli projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP’li Tutdere, şöyle konuştu:

“Kahta ilçemiz başta olmak üzere Adıyaman’ımız adeta bir açık hava müzesi. Nemrut’undan Palaş’ına Besni Ören Yeri’ne kadar muazzam  uygarlık kalıntıları ve tarihi eserleri var. Ancak maalesef böyle bir hazinenin üzerinde kurulu olan kentimiz turizmden hak ettiği payı bugüne kadar maalesef alamadı. 40 yıl önceki turizm vizyonumuzun çok çok gerisinde kaldık. Adıyaman 40 yıl önce turizmde daha ileri bir kentti.” 

photo1648968241

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Adıyaman’ın kültürel yapıları ve tarihi eserlerinin tüm dünya insanlarına tanıtılması ve ilgi odağı haline getirilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunan Tutdere, şöyle devam etti:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum: Gelin bu tarihi güzellikleri tüm insanlığın görmesine, insanların buraları ziyaret etmesine olanak sağlayacak imkânları yaratın. Nemrut UNESCO tarafından insanlığın ortak mirası kabul edilmiş, burası artık Adıyamanlıları veya Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının değil dünyadaki milyarlarca insanın ortak mirasıdır. Bu ortak mirasın, bu tarihin ve ruhun herkes tarafından görülmesi, gerçekten çok önemli. Bu ortak mirası yaşatacak ve insanların görmesine imkân tanıyacak projeleri bir an önce uygulamaya geçirin.”

 “2023 YILI ADIYAMAN’IN YILI OLACAK” 

2023 yılının Adıyaman’ın yılı olacağını ifade eden Milletvekili Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2023 yılı Adıyaman’ın yılı olacak. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız ve önümüzdeki ilk seçimlerde Adıyaman’ın üzerindeki kara bulutları dağıtacak Nemruttan doğan güneş bütün Anadolu’yu aydınlatacak, Türkiye’de de Adıyaman’da insanlarımız huzura kavuşacak. Beraber olacağız ve bu zorlukları hep birlikte aşacağız.”