AKP iktidarının çıkarttığı e-haciz uygulaması ile yurttaşların bankalardaki parasının bloke edildiğini belirten Toprak, "Salgın sürecinde bile e-haciz uygulamasını sürdürdüğü ortaya çıkan iktidarın 2020 yılında tapu dairelerinde e-hacizle el koyduğu tapu sayısı 3 milyon 737 bin iken, 2021'de e-haciz uygulanan tapu sayısı 5 milyon 431 bine yükseldi" dedi.

Toprak sözlerine şöyle devam etti: "Vergi ve SGK yapılandırmasında iki taksit ödeyemediği için banka hesabı bloke edilerek e-haciz uygulananların sayısı ise 2020'de 3,3 milyonken, 2021'de 4,6 milyona çıktı. E-hacizle el konulan tapular, bloke edilen banka hesaplarının toplamı 12 milyonu aştı. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan öğrenimi sırasında öğrenci kredisi kullanan, üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamayan gençlere karşı e-haciz yağmuru başlatan KYK'nın mağdur ettiği, kanuni takip başlattığı gençlerin sayısı da 5 milyonu aştı."

"KREDİ TALEPLERİ REDDEDİLİYOR"

E-haciz uygulaması nedeniyle vatandaşların kredi taleplerinin de reddedildiğini ve borçlarını ödeyemediklerini de ifade eden Toprak, "İktidarımızda işletmeleri, aileleri, kişileri batıran, yokluğa mahkum eden, bu gayri insanı e-haciz uygulaması derhal sona erdirilecektir. Faizler silinerek sıfırlanacak, ana para borçlarında yüzde 50 indirim yapılarak kalan tutarın makul taksitlerle ödeme gücüne göre, 12 aydan 60 aya kadar varan vadelerde ödenmesi imkanı getirilecektir. Kimsenin bankadaki parasına, kendisinin ve ailesinin rızkına e-hacizle el konulmayacak, bloke edilmeyecektir" sözlerine yer verdi.