CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ekonomik Reform Paketi'ni değerlendirdi, ekonomideki kötü gidişata ve Adana’daki işsizliğe dair açıklamalarda bulundu.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye'nin ekonomik anlamda çok kötü bir dönem yaşadığı söylendiğinde "Dünya bizi kıskanıyor" diyenlerin Ekonomik Reform Paketi açıkladığına dikkat çekti. "Ekonomi öyle içinden çıkılmaz bir hal aldı ki artık sokakta kiminle karşılaşsanız evine temel gıda ürünlerini alamadığını anlatıyor. Milleti açılıkla mücadele eder hale getiren bir anlayış var. Şimdi yeni ekonomi politikaları belirliyoruz açıklamaları artık vatandaşa gerçekçi gelmiyor" diyen Sümer, ülkeyi bu duruma getiren anlayışın sorumluluğu üzerine alması gerektiğini vurguladı.

50 KİŞİLİK İLANA 10 BİN KİŞİ BAŞVURUYOR

Orhan Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık işsizlik öyle bir raddeye geldi ki vatandaşlarımız iş olsun da ne olursa olsun diyorlar. Adana’da Adalet Bakanlığının açtığı 51 kişilik temizlik personeli ilanına tam 9 Bin 598 kişinin başvurduğu ortaya çıktı. Başvurulardan bine yakını lisans ve yüksek lisans mezunu. Bu durum ortaya koyuyor ki ülkede büyük bir kriz var. Bu kriz aynı sistemle devam edilirse çözülebilecek değil daha da kötüleşeceğini açıkça göstermektedir."

"ASIL REFORM İKTİDARIN DEĞİŞMESİ"

CHP'li Sümer, "Türkiye'nin bırakın yatırım çekmeyi, yabancı yatırımcıların zarar ederek yatırımlarını ülkemizden çıkardığı bir duruma geldiğini" belirterek, "İşsizlik had safhaya çıktı. Enflasyon mücadele edilebilir çizgiyi çoktan geçti. Reform yapıyoruz diyerek faizleri arttırarak ekonomi düzelmeyecektir. Halka yansıyacak, vatandaşa nefes aldıracak en iyi reform iktidarın değişmesidir" dedi.