Adana’da yaz aylarıyla birlikte giderek artan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Adana’nın elektrik çilesi ne zaman bitecek” diye sordu.

Yaz aylarıyla birlikte giderek artan Adana’nın ‘elektrik çilesi’ TBMM’nin gündemine taşındı. Sık sık kesilen elektrikler yaşamı olumsuz etkilerken CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Adana’nın elektrik çilesi ne zaman bitecek” diye sordu. Sümer ayrıca, yurttaşların kendi elektriğini üretmesi için devletten destek istedi.

"KESİNTİLER VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARDI"

CHP’li Sümer, özellikle kırsal alanda yaşanan bu kesintilerin artık yurttaşları çileden çıkardığını belirterek, “Özellikle Yüreğir’e bağlı Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ile Karataş’a bağlı Çavuşlu mahallelerinden çok şikayet geliyor. Hayvancılıkla uğraşanlar süt sağma makinelerini çalıştıramıyor. Tarımla uğraşanlar tarlalarını sulayamıyor. Buzdolaplarında yemekler bozuluyor. Beyaz eşyalar zarar görüyor. Ağustos sıcağında klimalar çalışmıyor” ifadelerini kullandı.

"FAHİŞ FATURALAR GELİYOR"

Sümer, buna karşın ödenmeyen faturalardan dolayı elektriklerin kısa süre içinde kesildiğini, fahiş faturalar geldiğini kaydederek "Adana ve çevresinde elektrik alt yapısı yetersiz. Bir an önce Adana’ya yatırım yapılmalı. Bu yapılamıyorsa vatandaşların kendi elektriğini üretmeleri için devlet tarafından teşvik ve destek verilmelidir" diye konuştu. "ÖZELLEŞTİRME SONRASI BÖLGEYE NE KADAR YATIRIM YAPILDI?" Sümer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde ise şu soruları sordu: *Adana ve çevresinde elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden bu yana bölgeye ne kadar yatırım yapılmıştır? *Adana’daki elektrik kesintilerinin son bulması için bir önlem düşünülmekte midir? Adana’nın elektrik çilesi ne zaman bitecek? *Son 10 yılda Adana’da elektrik tüketimi yıllara nasıl olmuştur? *Vatandaşların kendi elektriklerini üretmesi konusunda bir destek ya da teşvik gibi uygulamanız var mıdır?