CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP milletvekilleri ile birlikte Tunceli’de incelemelerde bulundu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aday olup olmadığını sordu. Öztunç, “Tayyip Erdoğan sen aday mısın? İddialar var. ‘Tayyip Erdoğan aday olmayacak’ diye söyleniyor, Ankara’da. Haydi çık açıkla, Sayın Erdoğan. Cumhurbaşkanı adayı mısın, değil misin? Sen misin aday, damadın mı? Damadınsa, hangi damadın aday? Ya da sen çekileceksin, Bahçeli’yi mi aday yapacaksın? Ey Erdoğan. Getir sandığı, yap erken seçimi, bakalım Kasımpaşalı mısın, yoksa cesaretini mi yitirdin?” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve 15 CHP milletvekili, yurttaşların sorunlarını dinlemek için bugün Tunceli’de. CHP heyetinin Tunceli programı, Sanat Sokağı’ndaki basın açıklamasıyla başladı. Öztunç, burada şunları söyledi: “Kendi vatandaşına küfreden bir insanın Cumhurbaşkanı olamayacağını gösterecek. Bu topraklara bir sürü Cumhurbaşkanı geldi, o kadar çok Başbakan geldi ki… Hiçbirisi çıkıp, kendi vatandaşına küfretmedi. Nasıl bir anlayışı var? İyice dengesini kaybetti. Sayın Erdoğan kontrolü kaybetmiş durumdadır. Kaybettiği için oraya buraya küfrediyor. Kadınlara küfrediyor. Erkeklere hakaret ediyor. Biz de diyoruz ki; ettiğin küfürlerin hesabı sandıkta senden sorulacak Tayyip Erdoğan. Varsa cesaretin…"

“KASIMPAŞALI MISIN, YOKSA CESARETİNİ Mİ YİTİRDİN?”

Öztunç şöyle konuştu: "Hani ikide bir diyor ya, ‘aday mısın, söyle.’ Sana ne? Tayyip Erdoğan sen aday mısın? İddialar var. ‘Tayyip Erdoğan aday olmayacak’ diye söyleniyor, Ankara’da. Haydi çık açıkla, Sayın Erdoğan. Cumhurbaşkanı adayı mısın, değil misin? Aday sen misin, damadın mı? Sen misin aday, damadın mı? Damadınsa, hangi damadın aday? Ya da sen çekileceksin, Bahçeli’yi mi aday yapacaksın? Bu soruların devamı gelir. İkide bir bize soruyor, ‘aday mısın, değil misin?’ Erdoğan adaylığını açıklasın, seçim sandığını getirsin, kararı alsın; işte o zaman görecek ki Millet İttifakı’nın adayı kimmiş ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı kim olacakmış. Kararı alsın, adayı görsün. Tunceli’den çağrı yapıyoruz. Ey Erdoğan. Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa; hani, ‘Kasımpaşalıyım’ diyordun ya, harbi Kasımpaşalıysan, getir sandığı, yap erken seçimi, bakalım Kasımpaşalı mısın, yoksa cesaretini mi yitirdin?"