CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından dün akşam saatlerinde CHP MYK’yı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda olağanüstü toplantıya çağırdı. Sabah saatlerinde yapılan CHP MYK toplantısı 1 saat 15 dakika sürdü. 

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HUKUK BİTTİ, DESPOTLUK AZDI"

Ülkemizde hak, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık bir dönemden geçiyoruz. Hukuk bitti, despotluk azdı. Huzurumuz ve bereketimiz kaçtı, ağzımızın tadı kalmadı. Despot, neşemizi kaçırdı, umutlarımızı yok etti. Memleketimizi açık hava hapishanesine çevirdi. Milletimizin işini, aşını küçülttü. Despot, milletle kavga etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Milliğimizi ve birliğimizi sürekli tehdit ediyor. Despotun olduğu yerde at izi it izine karışır. Despot korkaktır ama bir o kadar da arsızdır. Arsız, elindeki güçle haklıyı suçlu çıkaracağını zanneder. Despot sözde hukukçuları olmadan hukuk devletini katledemez, sözde hakimleri olmadan göstermelik davalarını yürütemez. Bugün ülkemizde yaşanan tam da budur. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır. Sarayın kirli, vesayetçi diliyle yazılmıştır. 

"BU HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ""

Vesayeti altındaki yargıçlara gözdağı vermeye kalktı. Seçimleri kaybedeceğini anlayan kirli vesayetçi anlayış yargı sopasıyla rakiplerini safdışı etmeye uğraşıyor. Milletin gerçek gündemini karartıyor. İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hüküm, sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar, millet adına verilmemiştir. Bu nedenle vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Bu haksızlığın karşısında duracağız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. 

Bu haksızlığa karşı susmayan altılı masada birlikte olduğumuz siyasi parti genel başkanlarına, bizimle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında tüm siyasi partilerin genel başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, barolarımıza CHP olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Demokratik siyasete kasteden vesayetçi tehdide karşı gösterdiğimiz bu dayanışma tarihe altın harflerle geçecektir. 

"OTOKRATI SANDIKTA BERABERCE YENECEĞİZ"

Tarih bu ülkenin aydınlık yüzlerinin demokratik siyaseti savunanların haklarını teslim edecektir. Bir otokratı sandıkta beraberce yenip tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz. Artık gün, sessiz kalma günü değildir. Bu nedenle genel başkanımız 'bizim kavgamız zulme karşıdır; bizim kavgamız istibdada karşıdır; bizim kavgamız milletin aşına işine göz koyanlarladır; bizim kavgamız hak, hukuk, adalet ve demokrasi kavgasıdır' demiştir.

Bugün kimin despotla, kimin milletle kavga ettiği gün gibi ortaya çıkmıştır. Saraydakiler koltuklarından kalkmamak için milletle ve demokratik siyasetle kavgayı seçmişlerdir. Meşhur Hint atasözünde geçtiği gibi, eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını pisletmiştir. Biz saraydakilerin o koltuklardan kalkmamak için her yolu deneyeceğini biliyoruz. 

"KAFTANCIOĞLU GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR"

İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır, parti çalışmalarına devam etmektedir. 

Adaletin ayarlarıyla oynadığınız kantar, gün gelir sizi de tartar. Sandık milletimizin önüne gelecek, bu karanlık günler elbet bitecek. Milletimizin ufkunun aydınlanmasına, yeni bir şafağın doğmasına az kaldı.

Bursa'da yapacağımız Milletin Sesi mitingimizi 21 Mayıs'ta İstanbul Maltepe'de yapacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul'u alamayacaklar, alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimde Türkiye'yi almamızın önüne geçemeyecekler.