İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirmesi' ve bu çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına tepkiler sürüyor.

İktidar kanadının, özellikle de Adalet Bakanlığı'nın konu hakkındaki sessizliğini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde CHP'li vekiller kol kola girerek bakanlık binasına yürüdü. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri sürerken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yıllar süren cinsel istismarda tutuklu bir kişinin dahi olmadığına dikkat çekerek olayda devletin ihmaller zincirine dikkat çekti.

CHP'li Engin Özkoç, "Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde Adalet Bakanlığı'na yürüdük. Bu ülkenin çocukları, kadınları, gençleri, insanları, hepimiz için Adalet istiyoruz. 6 yaşında elinde oyuncağı ile gelin edilmiş bir kız çocuğu var. Ortada deliller, ses kaydı, detaylı ifadeler ve fotoğraflar var. Buna rağmen iddianame iki yılda hazırlanıyor. Ortada tek bir tutuklu yok. Kız çocuklarına kıyanlar serbest. Kadın çocuğu ile beraber sığınma evlerinde gizleniyor. CHP olarak en büyük mücadelemiz adaletin, hakkın, hukukun mücadelesidir. 84 milyon hepimizin yüreğini yakan acı. Bir kız çocuğunun hikayesi değil adaleti bozulmuş bir sistem sorunudur" ifadelerini kullandı.

CHP'li Engin Özkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

6 yaşındaki bir çocuk tecavüze uğruyor, gören, duyan, bilen yok. Emniyet, İçişleri Bakanlığı... Zorunlu eğitim çağında okula gitmiyor. Soran, peşine düşen Milli Eğitim Bakanlığı. İstanbul'un ortasında 13 yaşında nişan, 14 yaşında düğün yapılıyor. İşlem yapan yok. 14'ünde cinsel istismarın bedeninde yarattığı talimatla hastaneye gidiyor. Kemik ölçümüne 21 yaşındaki bir kadın sokuluyor. Gözler görmüyor, kulaklar sağır. Emniyet, İçişleri, Adalet Bakanlığı... 17'sinde doğum yapıyor. 18 yaş altında doğum soruşturma konusu olmuyor. Emniyet, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı...

Kadın kaçıyor. Okuma yazma bile bilmeden o kız çocuğu kaçıyor kucağında kendi yavrusuyla hayatta kalmaya çalışıyor. Sahip çıkıyoruz diyen Aile Bakanlığı 2 yıldır nerede? Bu 2-3 insana kesilecek fatura değil, buzdağının görünen yüzü. Bu sistemin altında acı çeken, acısı hasıraltı edilen kaç çocuk var? Çocuklarımızı, insanlarımızı, toplumu kurtarmak zorundayız. Sistemi değiştirmek, adaleti kurmak zorundayız. Bunun için sonuna kadar takipçisi olacağız. Adalet için sonuna kadar mücadele edeceğiz.