Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak için 29 Mayıs Pazar günü Zonguldak’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 16.00 Karadeniz Ereğli’ye geldi.


Öğlen saat 12.00’de Çaycuma Havaalanı’na inen Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük’ün yanı sıra parti üyeleri tarafından karşılandı.


Aylin Nazlıaka, Zonguldak’ın ilçelerinde kadınlarla ve parti üyeleriyle bir araya gelerek çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra 16.00 sularında Karadeniz Ereğli’ye geldi. İlk olarak Kocaali köyünde çilek hasadı toplama çalışmasına katılan Aylin Nazlıaka Kadın Gücü Kooperatifi ile Elpek Evi’ni ziyaret etti.


Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır’ın da eşlik ettiği Ereğli ziyaretinde partinin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve parti yöneticileri ile Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl tarafından ağırlanan Nazlıaka, Kadın Gücü Kooperatifi ziyaretinde sorularımızı yanıtladı.


Özel açıklamasında, göreve geldiği günden bu yana 80 bin kilometrelik bir yolculukla ülkenin 81 ilini de gezdiğini ve her bir ile ikinci kez ziyaret turlarına başladığını kaydeden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka şunları söyledi:


“GELECEĞİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK.”


“Bugün Zonguldak’ta ve Zonguldak Ereğli’de halkımızla bir araya geldik. Halkın iktidarını kurma kararlılığımızı bir kez daha yüksek sesle haykırmaya geldik. Geliyoruz! Geliyor gelmekte olan! Ama şu da bir gerçek; onu getirmek için bizler de çok çalışmalıyız. Kadınlar olarak geleceği değiştirenler bizler olacağız. Onun için de umudu örgütlemeye geldik. Örgütlendikçe daha çoğalıyor, çoğaldıkça da umudu daha fazla örgütlüyoruz.”

“EREĞLİLİ KADINLAR BİR SİNERJİ İÇERİSİNDE.”


“Ereğli’yi çok coşkulu buldum. Dayanışma ve birlik içinde… özellikle kadınlar açısından bir sinerji içerisinde buldum. Dilerim bu birlik-beraberlik ruhu yürek yüreğe, omuz omuza bir mücadeleyle iktidara taşır partimizi. Hep söylüyoruz: Geleceği kadınlar şekillendirecek. İktidar yürüyüşümüzde kadınlar da öncü güç olarak mutlaka ve mutlaka ipi göğüslememizi sağlayacak. Bunu da kurucu değerlerimizden aldığımız miras ve mücadele gücümüzle birlikte yapacağız. İyi ki böyle güzel bir ailenin mensubuyum.”

“ZONGULDAK POPÜLER BİR İL.”


“Zonguldak bu dönemde çok popüler bir il. Herkes Zonguldak’a geliyor; ne güzel. Zonguldak’ımızın daha çok ziyaretçi kabul ediyor olması gerçekten anlamlı ve değerli. Çünkü bizler de görüyoruz ki Zonguldak’ta da bir şeyler değişiyor. Bizler sürekli sahadayız; farkı il ve ilçelerdeyiz. Ben 80 bin kilometre yol yapmışım. Dünyanın çevresi 40 bin kilometre olduğuna göre dünyanın çevresini iki kez dolaşmışım. 81 ile gitmiştik; şimdi ikinci turumuzu gerçekleştiriyoruz. Sayın Genel Başkanımıza da Zonguldak’ın seçime hazır olduğunu ifade edeceğim. Ama zaten CHP seçime çok hazır. Yarın seçim olacakmışçasına çalışıyoruz. Biliyoruz ki getireceğiz o gelmekte olanı! Onu bizler getireceğiz.” 
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindekiler, Kadın Gücü Kooperatifi ziyaretinin ardından ülkenin en güzel sahil kordonlarından biri olarak kabul edilen Ereğli sahilinde yürüyerek vatandaşlarla bir araya geldiler.


İlçenin sahil bandında vatandaşlarla buluşacak olan Aylin Nazlıaka için liman içinde yat gezisi düzenlenecek.