AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa adliyesi önünde 9 Mart’ta "adalet" talebiyle başlattığı nöbete destek ziyaretleri sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın içinde olduğu heyet, 198 gündür nöbet tutan aileyi ziyaret etti. Aile, heyeti “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizle karşıladı.

Ferit Şenyaşar, katliama dair ve sonrasında yaşadıkları hak ihlallerine dair heyeti bilgilendirdi. Kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın Elazığ Cezaevinde 3 yıl 3 aydır tek kişilikli hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Hastanede yaşanan katliama dair hâlâ gizlik kararı var. Urfa Valisi katliamın tanığıdır. Gözaltı ya da tutuklu yok. Biz altı ayı aşkındır buradayız, herkes biliyor. Hukuksuz bir şekilde 5 kere gözaltına alındık, annem hakkında dava açıldı. Namaza gittik pankartlarımızı çaldılar. Bizim talebimiz sadece adalet" dedi.

"ADALETİN İŞLEMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ"

MA'nın aktardığı habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını aileye iletmek üzere geldiklerini belirten Abdurrahman Tutdere, "Adliye binasının önünde 198 gündür bir cinayete kurban giden yakınları için adalet isteyen bir aile. Bu olay AKP iktidarı döneminde tarafsız ve bağımsız olması gereken yargının ne kadar siyasetin etkisinde olduğunu ve siyasetin baskısı nedeniyle işlemediğinin en açık göstergesi. Devletin hastanesinde, kameralar önünde gerçekleşen bir katliamda bütün deliller ortadayken 3 yıldan fazladır açılan bir dava yok. Aile ile dayanışma duygularımızı göstermek için geldik." diye konuştu.

"ADALET TALEBİ KARŞILANMALI"

Katliam esnasında Suruç Devlet Hastanesinde dönemin Urfa Valisi’nin de olduğunu hatırlatan Tutdere, devamında şunları söyledi:

"Mevki ne olursa olsun hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Devletin Valisi’nin gözleri önünde yaşanan bir katliamda bir dava açılmadığını görmekteyiz. Bu olay, Türkiye yargısı için bir kara leke. Ailenin adalet talebinin biran önce karşılanması gerekir. Bu olayın tüm yönleri ile araştırılması gerek. Bizim çağrımız acilen gizlilik kararının kaldırılarak soruşturmanın tamamlanması. Bütün şüphelilerin yargı önünde yargılanmaları gerekir. Bu olayın takipçisi olacağız."

Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık da ailenin adalet talebinin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "198 gündür Şenyaşar ailesi burada. Bu olayın aydınlatılması için tanık olanlara çağrıda bulunuyoruz. 3 yıldır süren gizlilik kararı sonlandırılmalı" dedi.

Heyet, aileyle bir süre sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı.