İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın ile İzmir’in farklı ilçelerinin CHP’li grup başkan vekilleri ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet, izinsiz "Love Erdoğan" afişlerini kaldırttığı için hakkında soruşturma izni verilen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek ziyaretinde bulundu. Murat Aydın, "Sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ferdinin yanında olduğumuzu bir kere daha dile getirmek istiyoruz. Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın ile İzmir’in farklı ilçelerinin CHP’li grup başkan vekilleri ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret etti. CHP heyeti, izinsiz “Love Erdoğan” reklam afişlerini kaldırdığı için hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma izni verilen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e desteklerini iletti.

MURAT AYDIN: "GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın şunları söyledi:

“İzmir’de bulunan belediye meclislerinin CHP’li meclis üyeleri olarak Sayın Başkanımızı ziyarete geldik. Bu ziyaretin temel amacı, Sayın Başkanımıza yönelik olarak yapılan haksız, hukuksuz soruşturmalara karşı tepkimizi ve sayın başkanımıza olan desteğimizi dile getirmekti. Maalesef siyasi iktidar hukuku bir araç olarak kullanarak devlet mekanizmasındaki gücünü, yetkilerini de kötüye kullanarak Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı açık bir saldırı içerisinde. Bu saldırıdan İzmir’deki belediye başkanları da nasibini alıyor. Sayın Başkan da o şekilde bir saldırı altında. Bütün bu saldırılar söz konusu olduğunda her zaman söylediğimiz şey şudur; 'Cumhuriyet Halk Partisi Valiliğe verilmiş bir dilekçe ile kurulmuş bir siyasi parti değildir. 100 yaşına gelmiş, bu ülkeyi kurmuş ve Kuvay-ı Milliye’nin içinden çıkmış bir siyasi partidir'. Bizi yedi düvel korkutamamıştır. Bu soruşturmaların bizim için zerre değeri yoktur. Cumhuriyet Halk Partililer her koşulda sözlerinin, Cumhuriyetin değerlerinin, özgürlük ve demokrasinin arkasındadır. Kimse yılgınlığa kapılmasın, kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz buradayız. Ne yaparlarsa yapsınlar. Söyleyeceğimiz sözü bir kelime eksik söylemeyeceğiz, bir adım geri atmayacağız. Halkımızla birlikte özgürlüğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ferdinin yanında olduğumuzu bir kere daha dile getirmek istiyoruz. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Geldikleri gibi gidecekler.”

CHP heyetine teşekkür eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de şöyle konuştu:

"Her şeyden önce şunu söylemek lazım. Gerçekten de hukuksuzluklar içinde mücadele etmeye ve aynı zamanda iş üretmeye, insanlara ve vatandaşlara dokunmaya devam ediyoruz. Hep söylüyorum bizim gündemimizde önümüze çıkarılmış olan bu engeller değil bizim gündemimizde var olan ekonomik kriz var. Bizim gündemimizde yoksulluğa ve yoksunluğa çözüm üretebilmek var. Bizim gündemimizde her şeye rağmen hizmete devam etmek var. O anlamda şu noktada çok şanslıyız; Cumhuriyet Halk Partili olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık. Bu da şunu gösteriyor ki, eğer bir Cumhuriyet Halk Partili olarak ve belediye başkanı olarak çıkartılmış olan ne olursa olsun karşımıza engel olarak karıncanın eğer kardeşi varsa o kardeş Cumhuriyet Halk Partisi’dir. O anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilimiz hem de çevre ilçelerin grup başkan vekilleri ve desteklemeye gelen bütün büyüklerime, bütün partililerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz birlikte var olmaya devam edeceğiz. Dayanışmamızı çoğaltacağız ve hiçbir zaman hiçbir şey de bizi yıldıramayacak. Çok teşekkür ederim.”