CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a, "Sayın Elitaş, asıl sormam gereken soru şu; yani 5 bin 500’den 7 bin 500’e çıkarıyoruz ama ya yirmi beş yıl, otuz yıl çalışıp da prim ödeyip de bu sistemde hâlâ 5 bin 500 lira alan, 7 bin 500 lira alan var; sorgulamamız gereken budur, sizin sorgulamanız gereken de budur. Nasıl bir sosyal güvenlik sistemi ki böyle bir Türkiye'de otuz sene çalışanına 7 bin 500 lira aylık veriyor, asgari ücretin altında bir aylığa layık görüyor" dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya, emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyelerin de 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, görüşmeler sırasında söz alarak kanun teklifine ilişkin değerlendirme yaptı. 

"DÜZENLEMELERE KARŞI ÇIKMIYORUZ"

Kuşoğlu, “Düzenlemelere karşı çıkmıyoruz. Bu şekilde yapılması, zamansız getirilmesi, hesapsız, kitapsız bir şekilde olması bu ülkeye ihanettir, yanlıştır. Bu yanlışlıkları arkadaşlarımızın, hepimizin görmesi gerekir. Yarınlarda da biz bu ülkede olacağız, çocuklarımız, evlatlarımızla beraber bu ülkede yaşayacağız. Bu ülkenin sıkıntıya girmesini, beka sorunu ortaya çıkmasını herhalde hiçbirimiz arzu etmeyin. Böyle bir dönemde tüm bunları düşünerek bunların yapılması gerekir” dedi.

"BÜTÇE AÇIĞI OCAK VE ŞUBATTA 202 MİLYAR" 

Bütçe açığına dikkat çeken Kuşoğlu, “Geçen yıl 30 küsur milyardı ocak ve şubat ayında devletteki bütçe açığı. Bu sene 202 milyar ocak ve şubat açığı. Bunu 12 aya teşmil edersek düşünebiliyor musunuz ne kadar olacak? Yani çok büyük bir açıktan, büyük bir sıkıntıdan bahsediyoruz. Bunlar sonuç olarak enflasyon olarak gelecek, tüm bunlar, bu açıklar ve bunları hepsi vatandaşa bu ülkeye, bu devlete fatura olacak çıkacaktır. Yani ‘Bunlar sonuç olarak birileri için iyi şeylerdir’ de diyemeyiz. Böyle hesapsız, kitapsız yapılması, bir planın, programın parçası olmaması büyük sıkıntılar getiriyor” eleştirisinde bulundu.

"NASIL BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ Kİ BÖYLE BİR TÜRKİYE'DE 30 SENE ÇALIŞANINA 7 BİN 500 LİRA AYLIK VERİYOR, ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA BİR AYLIĞA LAYIK GÖRÜYOR"

Teklif sahibi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a seslenen Kuşoğlu, “Sayın Elitaş, asıl sormam gereken soru şu; yani 5 bin 500’den 7 bin 500’e çıkarıyoruz ama ya yirmi beş yıl, otuz yıl çalışıp da prim ödeyip de bu sistemde hâlâ 5 bin 500 lira alan, 7 bin 500 lira alan var; sorgulamamız gereken budur, sizin sorgulamanız gereken de budur. Nasıl bir sosyal güvenlik sistemi ki böyle bir Türkiye'de otuz sene çalışanına 7 bin 500 lira aylık veriyor, asgari ücretin altında bir aylığa layık görüyor; bunu sorgulamamız gerekir, bunu düzeltmemiz gerekir hep beraber ama yıllardan beri bu konuya eğilmedik” diye konuştu.