Sanayide yaşanan enerji krizini TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, üretimin 3 günlüğüne durduğu tekstil fabrikalarını yerinde inceledi. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile birlikte Denizli Organize Sanayi Bölgesi ziyaret eden Karaca, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki son durumu yönetici ve sanayicilerden dinledi. 3 günün ardından yine bir kesinti olacağı kaygısı ve belirsizliğinin herkesi kaygılandırdığını vurgulayan Karaca, tüm öngörülere, uyarılara rağmen iktidarın gelmekte olan krize dair gereken önlemleri almadığını söyledi.

"DENİZLİ OSB KURULDUĞU GÜNDEN BERİ BU ŞEKİLDE ŞARTEL KAPATMAMIŞTI!"

Gülizar Biçer Karaca’nın tekstil fabrikalarında yaptığı incelemenin ardından açıkladığı tespit ve öneriler şu şekilde: "Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeyiz. Denizli OSB kurulduğu günden bu yana resmi bayramlar da dahil sadece dini bayramlar dışında şartellerini indirip 34 bin işçinin çalıştığı bu Organize Sanayi Bölgesi bu şekilde sessizliğe hiç bürünmemişti. Bir tekstil firmasındayız. Bu firma gibi 184 firmada 34 bin çalışan 3 gün boyunca işlerinin başında olamayacak. Bununla birlikte Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Türkiye’de OSB’lerin üretimi durmuş durumda ve üretimin durması sanayiciler açısından büyük bir risk. İhracat yapan ve kendi yağıyla kavrulan Denizli; herhangi bir şekilde de iktidar tarafından destek görmeyen, kendi çalışıp kendi üreten, yurtdışı bağlantılarını kendi kuran bir tekstil sanayi bölgesidir. Ve o ihracata bağlı malların üretimi ve terminlerinin süresinde teslimi konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacak."

"BİR YÖNETİM KRİZİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"En tepeden en alta kadar yönetim kriziyle karşı karşıyayız. İktidar dökülüyor. Yönetim becerisi ve basireti gösteremediği ortaya çıkmıştır. CHP olarak uyardık, karakış için önerilerimizi zamanında sunduk ancak iktidar dikkate almadı bu kriz yaşandı. Görünüyor ki bu iktidar sorunları çözemeyecek." diyen CHP'li Karaca, CHP'nin bu sorunları çözeceğini dile getirdi.

Gülizar Biçer Karaca çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı: "Sanayicinin önündeki bürokratik engeller kaldırılmalı. Sanayi bölgelerinde yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmeli. Sisteme kabulü ve kilovat/saat başına verilecek teşvikler artırılmalı. Vergi, KDV gibi teşviklerle sorun çözülmeli."