CHP İstanbul İl Başkanlığı “Umut Kapınızı Çalacak” diyerek başlattığımız “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışması kapsamında düzenlenen basın toplantısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, "Arkadaşlarımızın gittiği evlerde kimi zaman ikameti olan kişilerin yerine farklı kişilerin oturduğunu görmesi gibi birçok hususu da bugünden kayıt altına alarak sandık güvenliği kapsamında çalışmamızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Çalışmamız kapsamında İstanbul'da bulunan 4 milyon 502 bin 560 hanenin dün gece saat 11 itibariyle 2 milyon 622 bin 459 tanesi CHP örgütü tarafından ziyaret edildi ve kapılar tek tek çalındı.

Kapılarını çaldığımız vatandaşların temel ihtiyaçlara erişim, işsizlik, çocuklarını gönderecek okul bulamama dahil, gönderecek koşulların oluşmaması gibi eğitim sorunu vardı. Göçmen, sığınmacı ve yabancı uyruklular sorunu karşımıza çıkıyordu. Sağlığa erişim sorunu vardı. Gençlerini kadınların çok sorunu vardı. Kapısını çaldığımız vatandaşların çok büyük kaygı ve belirsizlik hali vardı. Barınma, kentsel dönüşüm ve deprem sorunuyla karşılaşıyorduk. Ne yazık ki madde kullanımı ve bağımlılık sorunu var.

"CHP İKTİDARINDA NASIL ÇÖZÜLECEĞİNİ ANLATIYORUZ"

Bizler vatandaşların sorununu dinlerken kamuoyunda nasıl gündeme getireceğimizi, CHP iktidarında nasıl çözüleceğini anlatıyoruz. Milletvekillerimiz aracılığıyla bu sorunların Meclis'e taşınarak kimi zaman muhatabına sorulması kimi zaman da bu sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunulması için çalışmayı da yürütüyoruz.

Çalışmamız kararlı, sürekli, sistematik bir şekilde devam ederken vatandaşın gerçek gündemini takip etmek üzere yürüttüğümüz bir çalışma. Bizlerin sandık güvenliğine dair yaptığı çalışmalara da çok kıymetli bir altlık oluşturuyor.

Yaz aylarında yaptığımız ziyaretlerde evleri kimi ilçelerde boş bulduk. İnsanlar okulların açılmasıyla birlikte İstanbul'a döndüler. Dolayısıyla günlük yaptığımız ev ziyareti sayısı devam edecek.

Arkadaşlarımızın gittiği evlerde kimi zaman ikameti olan kişilerin yerine farklı kişilerin oturduğunu görmesi gibi birçok hususu da bugünden kayıt altına alarak sandık güvenliği kapsamında çalışmamızı yürütüyoruz.