Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2021-2022 sanat sezonu özel tiyatro desteklerini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel tiyatro destekleri kapsamında yandaş olmayan tiyatrolara destek verilmediğini belirterek tepki gösterdi. İlgezdi, “Değerlendirmesi kabul edilen 472 özel tiyatronun 428’ine destek verildiği açıklandı. Yine hangi tiyatroya neden destek verilmediği bilinmiyor. Pandeminin zor şartlarında bakanlık hala yandaş kayırma derdinde” ifadelerini kullandı. 

'44 TİYATROYA HİÇ DESTEK VERİLMEMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Geçen seneki desteklerde de birçok ünlü tiyatronun destek alamadığını, onların yerine daha yeni kurulun ve piyasada tanınmayan tiyatrolara destek sağlandığını ortaya çıkaran CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, “Pandemi nedeniyle 2 yıla yakın çalışamayan tiyatrolar yine bakanlık tarafından ayrıldı. Yandaş olmayan tiyatrolara destek verilmedi. Bu zor günlerde 44 tiyatroya neden destek verilmedi?” dedi.

Destek verilen 428 tiyatro arasında birkaç muhalif tiyatronun olduğunu kaydeden CHP’li Akkuş İlgezdi, “Biz muhaliflere de destek verdik demek için birkaç tiyatroya destek verilirken. 44 tiyatroya hiç destek verilmemesi kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

“Sanat camiasında bilinen, birden çok isimle başvurup destek alan tiyatrolar varken, 44 tiyatroya destek verilmemesine onay veren komisyonun kararlarına gölge düşüyor” diyen İlgezdi, açıklanan desteklerde de aynı oyuncu sayısı ile başvuran tiyatrolara farklı destekler verildiğini, bunun da bir mantığının olmadığını vurguladı.