CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a "Esnaf, şoför, işçi, emekli, engellinin gelir kaybım destekleme ve işsizliğe karşı koruma amaçlı bir destek paket açıklanması düşünülmekte midir?" diye sordu ve destek çağrısı yaptı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf, şoför, işçi, emekli ve engelliler ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorular yöneltti. Gürer, “Ülkemizde her kesimin sorunlar yaşadığına dikkat çekerek tüm sorunları iktidara önergelerle de yansıtıyoruz. Sosyal devlet gereği zorunlu hale gelen destekler bir an önce verilmesi için iktidarı uyarıyoruz. Pandemi sürecinde işini kaybeden, işyeri kapanan ve yoklukla mücadele edenlere mutlaka destek sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Gürer, “Gelir kaybı yaşayanların kayıplarının giderilmesi yanında Esnaf ve Çiftçilerin Kooperatiflere olan kredi borçlarının ertelenmesi ve icra işlemlerinin durdurulması için bir çalışma var mı?” diye sordu.

"DESTEK PAKETİ DÜŞÜNÜLÜYOR MU?"

Ömer Fethi Gürer Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yanıtlaması talebiyle yönelttiği sorular şöyle: "*Esnaf, şoför, işçi, emekli, engellinin gelir kaybım destekleme ve işsizliğe karşı koruma amaçlı bir destek paket açıklanması düşünülmekte midir? *Şoför esnafının Sosyal Güvenlik Kurumu ve BAĞ-KUR’daki vergi borçlarının silinmesi düşünülmekte midir? *Esnaflar ve çiftçiler için kredi borçlarının yeniden düzenlenmesi, esnaf ve çiftçi kooperatif kredileri yapılandırılması, faizlerin silinmesi ve icra işlemleri durdurulması için planlanan bir çalışma var mıdır? *Öğrenci servisi sürücüleri başta olmak üzere, pandemi süreci içerisinde kredi borçlarının faizsiz bir şekilde ertelenmesi için bir çalışma var mıdır? Esnaf, çiftçi ve işini kaybeden vatandaşlara aylık en az 1 asgari ücret desteği verilmesi yönünde bir düşünceniz var mıdır?"