CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, "Herkes biliyor ki Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla gündeme getirmesi ve EYT’lilerin mücadelesiyle gündeminize almak zorunda kaldınız. Bu sorunu hakkıyla çözmezseniz zaten iktidara geldiğimizde biz çözeceğiz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor. Komisyonda ilk önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bakan Bilgin'e, "Açıklamanızda, EYT’nin aralık ayı içerisinde çözüleceğini ifade ettiniz. Öncelikle sormak istiyorum; hazırlıklar neden EYT Federasyonu ve sendikalarla paylaşılmıyor? EYT mağduriyetinin temsilcisi bir sivil toplum örgütü olan EYT Federasyonu’na neden randevu vermiyorsunuz, neden tek taraflı çalışma yapıyorsunuz? 'Biz yaptık, oldu' diye EYT’lilerin ağzına bir parmak bal mı süreceksiniz? Mağduriyet ortada ve çözüm isteği çok net. Tüm EYT’liler, işe başladıklarında tabi oldukları yasaya göre, ötelenmiş emeklilik haklarını geri istiyorlar" dedi.

"GENEL BAŞKAN’IMIZIN ISRARI VE EYT'LİLERİN MÜCADELESİ İLE GÜNDEMİNİZE ALMAK ZORUNDA KALDINIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurttaşlara EYT sorununu çözme sözü verdiğini hatırlatan Girgin, "Herkes biliyor ki Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla gündeme getirmesi ve EYT’lilerin mücadelesiyle gündeminize almak zorunda kaldınız. Bu sorunu hakkıyla çözmezseniz zaten iktidara geldiğimizde biz çözeceğiz" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETİ TEK ADAM BELİRLEDİ"

Asgari ücrete de değinen Girgin, "Asgari ücretin satın alma gücündeki gerileme tahammül edilemez noktaya geldiği için asgari ücret temmuz ayından itibaren yeniden artırılmak zorunda kalındı. Peki yeni asgari ücreti Asgari Ücret Tespit Komisyonu mu belirledi? Hayır. Kimin belirlediğini kamuoyu da Sayın Bakan, siz de biz de biliyoruz; tek adam" eleştirisini yaptı.