Adana'nın Ceyhan Belediyesinde 23 kişi rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da gözaltına alındığı açıklandı. Ancak Aydar bu iddiayı yalanladı.

Ceyhan Belediyesinde rüşvet aldıkları öne sürülen 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında mazbatası iptal edilerek görevinden uzaklaştırılan Eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da olduğu iddia edildi. Ancak Aydar, Twitter hesabından yayımladığı video ile rüşvet iddialarını reddedip ifade vermeye gideceğini açıkladı. Polis ekipleri, rüşvet aldıkları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen 23 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. Belediye binası ve şüphelilerin adreslerinde arama yapan ekipler 23 kişiyi gözaltına aldı.

AYDAR İDDİALARI REDDETTİ

Aydar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün havuz medyasında çıkan haberler tamamen asılsızdır. Sabah gördüğüm haberler üzerine kendi isteğimle emniyete ifade vermeye gidiyorum" dedi. Video da paylaşan Aydar, rüşvet iddialarını yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: "Hayatım boyunca rüşvet almadım. Bunların hepsi bana ve partime itibarsızlaştırma operasyonu. Ne olursa olsun şuna inanın ki bu kardeşiniz asla yanlış yapmadı ve de asla yanlış yapmaz. Göreve geldiğim günden itibaren gece gündüz demeden yemedim, içmedim, uyumadım çalıştım. Tek suçum budur. Ben ne ailemi ne partimi böyle pis işlere bulaştırırım. İki üç tane müteahhit Ceyhan’ı parsellemişler. Benden önce işlerini rüşvetle yürütmeye alışmışlar. Bakmışlar ben onların tekerine çomak sokmuşum…" https://twitter.com/kadiraydarr01/status/1340212750132326400 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimleri öncesi istenen bütün evrakları YSK’ye eksiksiz olarak teslim ettiği ve seçilmesinde bir engel görülmediği halde Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını, sabıka kaydının bulunmasını gerekçe göstererek iptal etmişti.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

MA'da yer alan habere göre, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ceyhan eski Belediye Başkanı K.A.’nın talimatlarıyla aralarında Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü G.D.D’nin de bulunduğu Ceyhan Belediyesinde görev yapan bir kısım şüphelilerin ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları hususundaki iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştır. Şüpheliler hakkında 05/02/2020 tarihinde iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararı alındığı, soruşturma kapsamında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlileri ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerinin desteği ile, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap suçlarından 19/12/2020 tarihi itibariyle eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Aralarında iş insanları ve kamu görevlilerinin de olduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."