CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararın ardından destek mesajları yayınladı.

Belediye başkanlarının yayınladıkları mesaj şöyle:

. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım Ekrem İmamoğlu.”

. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: “Omuz omuza siyaset yaptığımız, yol arkadaşımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar hukuken ve siyaseten yaralayıcıdır. İstanbulluların ve Başkanımızın yanındayız. #İstanbulYargılanıyor”

. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, 16 milyon İstanbullunun iradesine verilmiştir. Adalet ve demokrasi mücadelemizden bir adım geri atmayacağız! İstanbul'a doğru yola çıktım. Yanındayız”

. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Tarih boyunca halkın iradesini ve zekasını küçümseyen herkes yine halk tarafından cezalandırılmıştır. Ekrem İmamoğlu başkanımızın yanındayız. Haklıyız, halkız, kazanacağız.”

. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: “Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza sevgili Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Sevgili Ekrem kardeşime destek için Saraçhane yolundayım Ekrem İmamoğlu.”

. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Yol arkadaşımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında alınan karar adaleti bir kez daha derinden sarsmıştır. Siyasi kararlar milyonların iradesini yok sayamaz. Değerli kardeşim Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız, İstanbul yolundayız.”

. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “İstanbullu seçmenlerin iradesi yargılanıyor. Hak, hukuk, adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Ekrem İmamoğlu başkanımızın yanındayız.”

. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: “Adliyeden Saraçhane'ye geçiyoruz. Hak, Hukuk, Adalet için Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız. Yenemediniz, yenemeyeceksiniz... #Yanındayızİmamoğlu”

. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: “Hak, kuvvetin üstündedir’ Atatürk. Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlık, elbette halkın iradesinde karşılığını bulacak. Milletimiz, egemenliğine kayıtsız, şartsız sahip çıkacak. Her şey çok daha güzel olacak. Ekrem kardeşime desteğe gidiyorum. Her zaman yanındayım.”

. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: “16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayanlara inat, hak, hukuk ve adalet için mücadelemize devam edeceğiz. Beraber yürüdüğümüz bu yolda başkanımızın her zaman yanındayız Ekrem İmamoğlu.”