CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İzmir’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. CHP heyeti ile birlikte arama kurtarma çalışmalarını takip eden, çadır kentlerde yurttaşların istek ve ihtiyaçlarını tespit eden, yardımların koordinasyonunda görev alan, taziyelerde ve hastane ziyaretlerinde yer alan Bulut, depremle ilgili izlenimlerini paylaştı.

"YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ"

Bulut, “İzmir’e geldiğimizde görüntüler korkunçtu. Birçok bina yıkılmıştı. Partimiz yaraları sarmak, ihtiyaçları belirlemek amacıyla bir heyet oluşturdu. Tüm ihtiyaçları karşılamak için 91 milletvekilimizle, belediyelerimizle İzmir’in yanındayız. Bu zor günleri hep birlikte yardımlaşma ve dayanışmayla aşacağız” açıklamasında bulundu.

"HER DEPREMDE AYNI ACI"

Deprem nedeniyle ölümlerin Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkması gerektiğini belirten CHP'li Bulut, şu ifadeleri kullandı: "Ne zaman bir deprem olsa aynı acıyı yaşıyoruz. Yakın zamanda Malatya’da, Elazığ’da aynı acıyı yaşadık. İzmir’deki depremde de onlarca canımızı yitirdik. Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Deprem, Türkiye’nin bir gerçeğiyken, sık sık kendini hatırlatırken, alınmayan önlemler, ihmaller nedeniyle birçok vatandaşımızı kurban veriyoruz."

"BİNALAR GÜVENLİ OLMAKTAN UZAK"

TBMM’de iktidar partisi tarafından, muhalefetin verdiği 58 Meclis Araştırma Önergesi’nin reddedildiğini hatırlatan Burhanettin Bulut, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu, gerekli önlemlerin alınması için mutlaka bir komisyon kurulması gerektiğini kaydetti. TBMM’den Fay Yasası’nın çıkarılmasının aciliyet kazandığını kaydeden Bulut, birçok ilde binaların güvenli olmaktan uzak olduğunu bildirdi. Aktif deprem kuşağındaki Türkiye’de 12-13 milyon konutun kaçak yapı kapsamında olduğunu belirten CHP'li Bulut, iktidarın tüm uyarılara kulak tıkadığını kaydetti. CHP’li Bulut, iktidarın yapı stokunu iyileştirmek yerine kaçak binaları ‘İmar Barışı’ ile affettiğine dikkat çekti.