Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, Anneler Günü dolayısıyla Gülsüm Elvan'ı ziyaret etti.

Turan Aydoğan, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine aylarca komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'la yaptığı görüşmede, "Berfo Ana, Fadime Göktepe, Gülsüm Anne ve diğer annelerimiz, hem yaşamını yitiren çocuklarımızın, hem annesiz kalmış çocuklarımızın, hem de artık bizlerin anneleri" dedi.

"BERKİN KÜÇÜCÜK BİR ÇOCUKTU"

CHP Milletvekili Av. Turan Aydoğan, Gülsüm Elvan'a, "Biz sizi her gördüğümüzde ve yanınıza geldiğimizde küçük birer Berkin oluyoruz. Bugün de yanınıza hüznünüzü büyütmek için gelmedim. Her Anneler Günü'nde çocuklar nasıl annelerine çiçekler götürüyorsa o duyguyla geldim. Berkin küçücük bir çocuktu ancak pek çok evrensel değerin simgesi oldu."

1-15

"BUGÜN DENİZLER NASIL UNUTULMADIYSA BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DA UNUTULMASIN"

Gülsüm Elvan, Turan Aydoğan ile görüşmesinde şunları ifade etti: "Bazen sokakta, anmalarda, davalarda hiç tanımadığım insanlar yanıma geliyor. İçten biçimde sarılıyorlar. Çocuklarına Berkin ismini verdiklerini söylüyorlar. Bu mutluluk verici. Berkin'imin anısının, isminin sürüyor olması, beni yalnız hissettirmiyor. Ankara'da bir çocuk yurdu açıldı, Berkin'in adını vermişler. Bunlar acımızı biraz hafifletiyor. Bugün Denizler nasıl unutulmadıysa bizim çocuklarımız da unutulmasın."