PİRHA’dan Melis Ciddioğlu’nun haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan demans hastalığı teşhisi konulan ve sağlık sorunları yaşayan HDP’li siyasetçi Aysel Tuğluk ile Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Şeker yaptığı ziyareti sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kandıra cezaevinde Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak’ı ziyaret ettim. Aysel Hanım’ın demans hastalığının cezaevi koşullarında tedavisi mümkün değildir. Adli Tıp Kurumu’nun incelemesini acilen tamamlaması ve cezaevinden tahliyesi tıbbi ve insani bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

“AYSEL TUĞLUK’UN SAĞLIK DURUMU ACİLEN TAHLİYESİNİ GEREKTİRİYOR”

Ziyarete ilişkin PİRHA’ya da konuşan Şeker, şunları dile getirdi:

“Aysel Tuğluk’un sağlık durumu acilen tahliyesini gerektirecek noktada. Hasta insanların tutuklu olarak kalması kesinlikle doğru değil. Mutlaka cezaevi koşullarından çıkartılıp, bir an önce sağlıklı koşullarda tedavi edilmesi gerekiyor. Bir hekim olarak bunu gözlemledim. Gülten Kışanak’la da bir görüşme yaptım. İkisi de iyiydi, moralleri yerindeydi.

“DEMOKRASİYE KARŞI İŞLENEN BİR CÜRÜM VAR VE BU KİŞİLER HEDEF SEÇİLMİŞ DURUMDA”

Bu dönem maalesef siyasi olarak bedel ödetilen bir dönem. Gerek Selahattin Demirtaş gerek Aysel Tuğluk gerek Gültan Kışanak ve diğer siyasi tutuklular bu dönemin bedelini ödüyorlar. Demokrasiye karşı işlenen bir cürüm var ve bunun sonucunda da bu kişiler hedef seçilmiş durumda. Aynı şekilde Gezi tutukluları da bu dönemin bedelini ödüyorlar. Bu bedel demokrasi adına ödeniyor. Bu insanlar haksız yere tutuklular. Bu sürecin bir an önce son bulması için hepimize görevler düşüyor. Türkiye’de barışın bir an önce sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda da demokratik siyaset mücadelesi verenlere uygulanan bu tecrit ve cezalandırma sürecinin de bir an önce son bulması gerekiyor.

“TUĞLUK’UN ADLİ TIP KURUMU SÜRECİ ACİLEN SONUÇLANDIRILMALI”

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Aysel Tuğluk’la ilgili bir Adli Tıp Kurumu süreci var. Bunun acilen sonuçlandırılması gerekiyor. Aysel Tuğluk’un sağlığına kavuşması için tahliye edilmesi şart. Türkiye’deki bütün yurttaşların adalete ihtiyacı var ama bazılarının adalete olan ihtiyacı daha acil. Aysel Tuğluk da bunlardan birisi.”