Haber: Fırat Bulut

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 

photo1685079253

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl il örgütü ikinci tur çalışmalarına 15 Mayıs’ta start vermişti. Sandık güvenliğine yönelik çalışmaların ön planda olacağı ikinci tur öncesi CHP 27. dönem Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de önceki gün Bingöl’e gelerek Millet İttifak’nın çalışmalarına destek oldu. 

Dün sabah saatlerinde Bingöl’e gelen Hakverdi önce Kemal Kılıçdaroğlu SKM ofisinde Millet İttifakı bileşenleri ile bir araya geldi. Seçim güvenliği kapsamında sandık görevlilerine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi alan Hakverdi daha sonra CHP il yönetimi ile birlikte bazı kanaat önderleri ile bir araya geldi. 


Gün boyu görüşmeler gerçekleştiren Hakverdi ve beraberindekiler daha sonra Kültür mahallesinde gençler ile bir araya geldi. 

Gençlerin yoğun soru bombardımana tuttuğu Hakverdi gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

İnsanların barış içinde yaşaması için çabaladıklarını söyleyen Hakverdi, “ Devlet vatandaşına sahip çıkarsa, vatandaş da devletine sahip çıkarsa hem çok güçlü oluruz hem çok mutlu oluruz hem refah içinde yaşarız. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi çok çabaladı ve bu işin öncüsü de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tertemiz bir adam çok düzgün bir adam. Bu dediğimiz barışı huzuru bu ülkeye getirebilecek olduğuna inanıyorum.” dedi.

Bir gencin ülkedeki ayrım ve çatışmayı Kemal Bey nasıl bitirecek sorusuna yanıtlayan Hakverdi şöyle konuştu, “Bir kere dil çok önemli, yine ekonomi önemli. Önce ekonominin düzelmesi, uygun bir dil, özgürlük. İnsanların refah içerisinde barış içinde yaşaması için çabalıyoruz. Kemal Bey cumhurbaşkanlığı erkini en temiz , en dürüst şekilde kullanıp daha sonra çoğulcu demokrasiye geçebilecek bir kişi. Toplum olarak nasıl ortaklaşırız? Toplumun kabul etmeyeceği hiçbir yasa yaşam bulamaz. Bütün toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanının her şeyden önce kullanacağı dil de bütün toplumu kucaklamalı. Kutuplaştırmayla , ayrıştırmayla toplum huzuru sağlanabilir mi? Topluma rağmen yönetme olabilir mi? Toplum kabul etmediği sürece benimsemediği sürece hiçbir yasayı uygulamayız. O yüzden biz diyoruz ki toplum ile birlikte barışı huzuru refahı geliştireceğiz. Ve Kemal Bey kullandığı kucaklayıcı dille, sükunet çağrısıyla, birlik ve beraberlik vurgusu ile nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını şimdiden herkese gösteriyor.” 

photo1685079253 (1)

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ” 

Gençlerin seçim güvenliğine ilişkin kaygılarına da cevap veren Hakverdi Bingöl’de 713 sandık olduğunu CHP ve Millet İttifakı olarak sandık güvenliğini sağlamak için hazırlıklarını tamamladıklarını ve her bir oyu koruyacaklarını söyledi. Toplumun bir değişim istediğini belirten Hakverdi  “ İlk tura göre kazanma ihtimaliniz daha yüksek. Sandığa gelmeyen milyonlarca insan var. Bizler hep beraber sandıklarımıza sahip çıkarak ve kararsız seçmenleri de ikna ederek güçlü bir şekilde bu seçimi kazanırsak değişim için şartlar oldukça uygun. Başkanlık sistemini biz getirmedik ama bu sistem cumhurbaşkanına olağanüstü yetkiler veriyor. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda ülkede çok şey değişecek. Çok büyük bir şans var elimizde. Elbette bu son seçim değil, mücadelemiz her zaman sürecek. Ancak toplumda güçlü bir değişim isteği var. Muhafazakarı, laiki, milliyetçisi ile herkes değişim istiyor ve ülkenin geleceği açısından önemli bir fırsat var önümüzde. Değişime o kadar yakınız ki ilk defa böyle bir fırsat önümüzde duruyor. “ 

“GENÇLER GELECEKSİZLİKTEN DOLAYI ÜLKEYİ TERK EDİYOR” 

Bingöl’de son yıllarda binlerce gencin yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını hatırlatan Hakverdi “ Gençler kaygılı. Gençler Bingöl’ü ülkeyi terk ediyor. Gençler aslında ülkede kalmak istiyor ve değişim istiyor. Ama işsizlik, geleceksizlik, ekonomik kaygılar nedeniyle gençler gidiyor. Kadınların çok ciddi kaygıları var. Lütfen sandıklara gitmeyenleri ikna edelim. Bütün sandıklarda arkadaşlarımızı görevlendirdik. Her birimiz sandıklarımıza sahip çıkalım ve bu kadar yakın olduğumuz değişimi Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçerek gerçekleştirelim. Hep birlikte daha özgür daha refah bir ülke yaratalım. Toplum değişime inanıyor. Bizi en çok motive eden de toplumun bu değişim isteğidir, inancıdır. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı olarak seçerek toplumun özlemini duyduğu Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

Bingöl’de çalışmalarını tamamlayan Ali Haydar Hakverdi’nin bir sonraki durağı Muş olacak. Hakverdi’nin Muş’ta da sandık güvenliğine ilişkin çalışmaları koordine edeceği ve seçim günü de Muş’ta olacağı öğrenildi. 

Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu