Konaklama Vergisi ile; otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerde yüzde 2 oranında vergi alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi yerlerde yapılacak konaklamalar da vergisine tabi olacak. Vergi, 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. 

CHP Milletvekili Mürsel Alban, ertelenen ve 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlanacak Konaklama Vergisi'nin kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. 

"TURİZMCİ ERTELENMESİ DEĞİL, KALDIRILMASINI İSTİYOR"

Alban, "Konaklama Vergisi adı altında çıkarılan bu kanunla Turizm Bakanı ne yazık ki geçen de basına vermiş olduğu açıklamada bu verginin 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiğini duyurdu. Sanki büyük bir iş yapmış gibi. Turizmcinin üzerindeki yük alınmış gibi bunu göğsünü gere gere anlatıyor. Turizm Bakanı'na seslenmek istiyorum, turizmci sizden bunun ötelenmesini, ertelenmesi değil, tamamen kaldırılmasını istiyor" dedi.

"TURİZM BAKANI, SAMİMİ İSE TAMAMEN KALDIRALIM"

Alban, Konaklama Vergisi'nin kaldırılmasına için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunduğunu belirtirken, "Eğer samimi ise Turizm Bakanı kanun teklifimiz Meclis'te görüşüldüğü gün turizmcinin yükünü alacak ve ortaya destek olacak bir çalışmaya davet ediyorum. Turizm Bakanı eğer samimi ise, turizmcinin yanındaysa bu Konaklama Vergisi'ni tamamen kaldıralım" çağrısını yaptı.