CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, bugün; CHP milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve CHP’li belediye başkanları ile birlikte CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Veli Ağbaba, şunları söyledi:

“Türkiye’nin gündemi yoğun. İlk kez bu koşullarda Türkiye bir seçime gidiyor. Acaba bu da olur mu dediğimiz her şey oluyor. Eskiden seçimlerde insanlar çıkarlardı projeleri anlatırlardı. Mertçe çıkarlardı, söylerlerdi. Seçime giderken şimdi hem negatif hem pozitif kampanya ile karşı karşıyayız. Negatif kampanya ne? Rakiplere iftira atmak. Mücadelede edemiyorsa, onları kumpaslarla devirmeye çalışmak. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun başına gelen o. Yeni bir dava açmışlar: 8 yıl önce Beylikdüzü Belediyesi’nde, 40 bin TL’lik bir problemden dolayı dava açmışlar. Buna dava açanlar, önlerini görmüyorlar. Madem 40 bin lira için dava açıyorsun, bir boşanma davası nedeniyle önümüze gelen kocasından 2,5 milyon dolar isteyen milletvekili hakkında niye çıtın çıkmıyor? Denize rahat girebilmek için tekne satın alıyoruz, diyor. Nereden aldın? 180 milyon dolar, birilerinde para olduğu iddia ediliyor. Bunu yargılayan var mı? Yok. Madeni var diyorlar, para pul var diyorlar. Geçen AK Parti Grup Toplantısı’nda şöyle bir slogan atılıyor, kulaklarıma inanamadım: Erzurum seninle gurur duyuyor. Taşkesenlioğlu, unutmayın.

“BİR MİLLETVEKİLİ, MİLLETVEKİLİ MAAŞI İLE ZENGİN OLUYORSA O HIRSIZDIR”

Memlekette bir taraftan insanlar açlıktan kırılırken, bir taraftan da birileri malı götürmeye devam ediyor. Ekonomi kötü, enflasyon yüksek, maaşlar düşük, dolar yüksek. Bunların hepsi var. Bunların hepsi de çözülür. Ama bunların bu memlekete yapmış olduğu en büyük kötülük: Ahlakı yok ettiler. Ar kalmadı, utanma duygusu kalmadı. Bir milletvekilinin ismi böyle geçecek, Meclis’e gelebilecek. Bir milletvekili mafyadan maaş alacak, sokakta geçmeye devam edecek. Ar kalmadı, ahlak kalmadı. Getireceğimiz ilk şey de siyasetçilere tekrar utanma duygusu kazandırmak.

Bilin ki bir milletvekili, milletvekili maaşı ile zengin oluyorsa o hırsızdır. Milletvekillerine bakıyorsunuz; her türlü konforu var, makam araçları var, arkasında iki polis koruması var. Yediklerine, içtiklerine, aldıklarına bakıyorsun. Milletvekili maaşı ile olacak iş değil. Tekrar Siyasi Etik Yasası’nı getireceğiz.

“TÜRKİYE ADETA BİR TROL DEVLETİ OLDU”

Trol ordusuna inanmayın. Türkiye adeta bir trol devleti oldu. Özgür Özel açıkladı. İçişleri Bakanı’nın emrinde, 8 bin tane trol ordusu var. Ebabil kuşları. Bunlar kuşları da kirlettiler. Bir pelikan vardı. Pelikanı da kirlettiler, kutsal Ebabil kuşunu da kirlettiler bunlar. 8 bin tane. Devletin emniyeti, jandarması, hepimizin güven duyması gereken yerler. Devletin jandarmasının, polisinin tweetini, bu trol ordusu atıyor. Bunu yapanlar da hırsız. Arsız, namussuz bunlar. Milliyetçilik, vatan-millet adı altında devleti sömürüyorlar. Tek dertleri var. Ne vatan ne millet, ne bayrak… Tek dertleri var para.

“BİLİN Kİ BEYLER YOLCU”

Merak etmeyin, her şey yolunda gidiyor. Ne kadar terörize etmeye çalışırlarsa, çalışsınlar. İttifaka ne kadar nifak sokmaya çalışırlarsa çalışsınlar… Bilin ki beyler yolcu. Yeter ki biz inancımızı kaybetmeyelim. Birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım, yapılacak ilk seçimde bunlar yolcu.

AKP Grup Başkanvekili diyor ki, Cumhurbaşkanımız seçime karar verecek diyor. Sen nasıl grup başkanvekilisin. Haziranda olsun mu, olmasın mı diyor. Son yapılan yedi seçim haziranda. Ne zaman yaparlarsa yapsınlar. İster nisanda ister mayısta. Bilin ki onlar gidecek. 18 Haziran’a kadar kaçabildiğiniz kadar kaçın. Bu sandık, bu milletin önüne gelecek. Sen milletin oyları ile gideceksin. Ve namuslu, helal süt emmiş bir insan, sizin genel başkanınız bu ülkeyi yönetmeye başlayacak.

“3500 MÜ BÜYÜK, 5500 MÜ? 3500 BÜYÜK”

Her gün yeni şeyler açıklıyorlar. EYT diyorlar, 3600 diyorlar. Yüzde 25 zam açıkladılar. Bilin ki bu yüzde 25’in hepsi hükümetin zammı değil. Yüzde 14,6’sı enflasyon. Kalan yüzde 10’u onlar verdi, bir gün sonra yüzde 30’a çıkardılar. Şimdi bir soru soracağım. 3500 mü büyük, 5500 mü? 3500 büyük. Niye? 3500’ün alım gücü, 5500’den daha yüksek. 3500 ile 5500 arasında fark var. 3500 TL ile 20 kilo daha fazla pirinç alabiliyorsunuz. 63 kilo daha fazla makarna alabiliyorsunuz. En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olacak diyoruz. Emekliler, hazirandan sonra Millet İttifakı iktidara geldiği zaman bilin ki o farkları da ödemeye devam edeceğiz. Bugün aldığınız 5500 ile 8500 arasındaki farkı da vermek bizim boynumuzun borcu.

“BİR İKİ AY DAHA EYT’Lİ MAAŞ ALMASIN DİYE NUMARA YAPMA. HALA OYALAMAYA DEVAM EDİYOR”

EYT var. Kasım dediler, aralık dediler, ocak, şubat dediler. Hala Meclis’e gelmiş bir şey yok. AKP Grup başkanvekilleri ‘tarih veremeyiz’ diyor. Efendim, iktidar yoklama istiyormuş. İşine gelen kanunu, limanları Katarlılara peşkeş çekerken, bir saatte çıkarmıyor musun? Halkın, milletin aleyhine oylan yasaları, birkaç çapulcu için birkaç saatte çıkarmıyor musun? EYT’yi getir, destek vereceğiz ve bir saatte çıkaracağız. Bir iki ay daha EYT’li maaş almasın diye numara yapma. Hala oyalamaya devam ediyor. Bu senin verdiğin lütuf değil. EYT’lilerin hakları ile mücadelesi ile bu hakkı verdin sen onlara. Bir gün daha ertelenmez. Sözleşmeli memurlar var. Dün dediklerini bugün yalanlıyorlar. Yerel yönetimlerde çalışan sanatçılara da haklarını vermiyorlar. Hala, bu kapsamda KİT personeli yer almıyor. İktidar ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Milletvekili danışmanları da yer almıyor. Onlarla ilgili de TBMM’de çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz. Memlekette sorun çok. Ankara’nın göbeğinde gencecik bir insan kurşunlanarak öldürüldü. Katillerin, milletvekili evlerinden servis edildiği söyleniyor. Hala Bahçeli’nin sesi çıkmıyor. Hala Tayyip Erdoğan’ın sesi çıkmıyor. Memleket mafyaya, çeteye teslim edilmiş durumda. Hep birlikte mücadele edeceğiz.”