Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'deki bir vakfa 1 milyar TL para aktardığını açıklayarak CHP'li belediyelere, "Bu derneklerden kurtulmak isteyen gençlere sahip çıkma" çağrısı yapması CHP’li belediyelerde yankı buldu.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, Menderes Türel döneminde bedelsiz olarak 49 yıllığına TÜRGEV'e devredilmesi için belediye encümenine yetki veren karar iptal edildi.

TÜREL DÖNEMİNDE TÜRGEV'E DEVREDİLDİ

CHP'li Mustafa Akaydın döneminde Gülveren Mahallesi'nde yapılan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından açılan 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, Antalya'nın 2014 Yerel Seçimleri'nde AKP yönetimine geçmesiyle Türel tarafından belediye encümeni kararı ile 49 yıllığına bedelsiz şekilde TÜRGEV'e devredildi.

Bu süreçte yurdun, "Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri" olan adı da "Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi" olarak değiştirildi. Akaydın döneminde de Altındağ Mahallesi'nde bulunan belediye lojmanlarından dönüştürülerek yapılan 48 kişilik erkek yurdu da İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi.

İYC'YE TAHSİS EDİLEN YURT DA GERİ ALINIYOR

Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, yurdun devrinin kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle yurtların vakıf ve cemaatlere tahsis edilmesi kararlarının iptalleri için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Yazıda ayrıca İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen bir yurdun da geri alınması istendi. Bu kapsamda hazırlanan yazı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in onayıyla Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sevk edildi.

Belediye meclisinin bugün yapılan devam toplantısında bu konu görüşüldü. TÜRGEV'e yurtların devredilmesine olanak sağlayan belediye encümenine yetki veren karar olmak üzere tüm işlemler AKP ve MHP'nin hayır oyuna karşı oy çokluğuyla iptal edildi. Bu kararla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin TÜRGEV'den yurdu boşaltmasının istenmesi bekleniyor.

"HUKUKİ DAYANAK ORTADAN KALDIRILDI"

Eski Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, bundan sonraki sürecin işleyişine ilişkin şunları söyledi: "Böylece AKP döneminde TÜRGEV lehine tesis edilen işlemlerin hukuki dayanağı CHP döneminde iptal edildi ve ortadan kaldırıldı. Şimdi belediyenin TÜRGEV'den yurdu boşaltmasının istenmesi bekleniyor. Ancak hukuki sürece bakıldığında TÜRGEV, ABB Meclis kararına karşı yürütmeyi durdurma talepli dava açabilir. Buna karşı TÜRGEV ve çevresinin vereceği tepkilerin ne olacağını bekleyip göreceğiz."