CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, gazeteci Metin Cihan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı TÜGVA belgeleri ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Antmen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulunda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yüz binlerce insanın Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girerek yerleşmeye çalıştığı devlet kadrolarına torpille nasıl yandaşlarını yerleştiğini gösteren belgelerin ortaya çıktığını” belirtti.

Antmen, önergesinde şu soruları yöneltti:

  • TÜGVA, yani Türkiye Gençlik Vakfı yeni paralel devlet midir? FETÖ’den boşalan kadrolara TÜGVA mı yerleşmektedir?
  • 15 Temmuz hain darbe girişimi ve 250 şehidimiz gerçeği varken neden halen paralel bir yapı kurulmak için uğraşılmaktadır? Yarın yine bu hata ve suçlar yüzünden bir darbe girişimi olsa ve şehitler verilse bunun hesabını kim verecektir?
  •  Milyonlarca genç devlet memuru olmak için sınavlara girerken, mülakatlarda beklerken TÜGVA’nın torpille kamu kadrolarına yerleştirme yapmasını ahlaki ve hukuki buluyor musunuz?
  • Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; TÜGVA torpiliyle kamuya yerleşmiş kişi sayısı kaçtır? Bunlar hangi kurumlara girmiştir? Bu kişilerin isimleri nedir? Bu kişilerin kamu ile ilişikleri kesilecek midir?
  • TÜGVA’ya yapılan başvurular nereye gönderilmektedir? Cumhurbaşkanlığı sarayına mı gitmektedir? Burada kim ya da kimler bu listeleri değerlendirmektedir?
  • TÜGVA’da yaşandığı iddia edilen taciz olayı ile ilgili harekete geçilecek midir yoksa taciz konusu da diğer kanunsuz işe yerleştirmeler gibi örtbas mı edilecektir?

Konuya ilişkin açıklama yapan Antmen, şunların söyledi:

“Metin Cihan’ın paylaştığı belgelerde onlarca kişinin çalıştıkları kurumları, mülakata girecekleri yer ve tarih, yerleşmek istedikleri kurumlar ile referans yani torpillerinin yazılı olduğu görülmektedir. Referans kişilerin telefon numaraları da belgede yer almaktadır.”

Antmen, belgelere göre TÜGVA aracılığıyla bu kadroların hakimlik, kaymakamlık, subaylık, polis akademisi gibi yerlere yerleşmek istediklerinin görüldüğünü belirtip, “Belgelerde astsubay aday listesi, polis özel harekat aday listesi ve subay aday listesi de yer almaktadır. Bu listelerde de yüzlerce kişinin bilgileri alınarak devlet kadrolarına yerleştirilmeye çalışıldığı görülmektedir” dedi.

İsmi açıklanmayan eski bir TÜGVA çalışanının mesajlarına da yer veren Antmen “Eski TÜGVA çalışanı gönderdiği mesajda ellerindeki torpil listelerinin yukarıya gönderildiğini ve TÜGVA içinde bir kadına cinsel tacizde bulunulduğunu da belirtmektedir” dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz