Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Konya'da Kürt bir ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

Özel "İktidar partisini kutuplaştırıcı dilinden vazgeçmeye davet ediyorum" dedi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Düpedüz faşizm bu" ifadelerini kullandı. 

ÖZEL: İKTİDAR PARTİSİNİ KUTUPLAŞTIRICI DİLİNDEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katliama ilişkin yaptığı açıklamada, "2,5 ay önce saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişi vahşice katledildi. Saldırının ırkçı saiklerle işlenmiş olma ihtimali, konuyu titizlikle ele almamızı gerektiriyor" dedi. Özel, "Katliamı kınıyor, iktidar partisini kutuplaştırıcı dilinden vazgeçmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN: DÜPEDÜZ FAŞİZM BU

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Konya Meram’da 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan aile 24 yıldır o mahallede oturuyormuş. Saldıranlar tahliye edilmiş ve o aileyi katlettiler. 7 insan, 7 can ! Komşusunu katletmek hangi kitapta yazar? Hangi öğreti sizi bu hale getirdi? #KonyadaKatliam" dedi.

Bakan ayrıca, "Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demiş bunu duyunca daha da üzüldüm nerede komşuluk hukuku? Nerede büyük insanlık ? Nerede Anadolu Hümanizması ? Düpedüz faşizm bu hem de acımasızından lanet olsun bu ülkeyi bu hale getirenlere …" ifadelerini kullandı.