CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur çiftçinin ve tarım ürünü taşıyan araçların kullandığı motorinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanması için kanun teklifi verdi.CHP’li Güzelmansur’un “Özel Tüketim Vergisi Kanununda ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” yasalaşırsa, çiftçi ile tarım ürünlerinin nakliyesini yapan araçların kullandığı mazota ÖTV ve KDV ödenmeyecek.

"HAYAT PAHALILIĞINI DAHA DA TETİKLEMEKTEDİR"

Son 1 yılda motorine 23 kez zam yapıldığını hatırlatan Güzelmansur Kanun Teklifi’nin gerekçesinde “Bir yılda motorinin fiyatı %200’ün üzerinde arttı. Özellikle tarımda, sanayide ve nakliyede kullanılan motorin zamlarından tüm mal ve hizmetler etkilenmekte, iğneden ipliğe her bir ürün ve her çeşit hizmet zamlanmaktadır. Bu durum da ülkemizde korkunç boyutlara gelmiş olan hayat pahalılığını daha da tetiklemektedir” dedi.

"ÖTV VE KDV SIFIRLANMASINDA BİR NEBZE DE OLSUN RAHATLAYACAKTIR"

1 litre motorinin pompa satış fiyatının neredeyse 4’te 1’ini ÖTV ve KDV’nin oluşturduğuna dikkat çeken Güzelmansur “Motorin fiyatlarındaki artış üretim ve taşıma maliyetlerini ve dolayısıyla da hayat pahalılığını artırmaktadır. Çiftçinin ve tarım ürünlerinin nakliyesini yapan araçların kullandığı mazottaki ÖTV ve KDV sıfırlandığında, maliyetler de düşecek böylece çiftçi, nakliyeci ve tüketici bir nebze de olsa rahatlayacaktır” dedi.