CHP, İstiklal Caddesi'nde yapılan saldırının ardından BTK'nin bant daraltma kararına ilişkin suç duyurusunda bulunacak. Yapılan açıklamada sosyal medyayı kısıtlayan BTK Başkanı'nın taziye mesajını twitter üzerinden yaptığına dikkat çekilerek görevi kötüye kullandığı öne sürüldü.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırı sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin ‘yavaşlatıldığını’ açıklamıştı. Bu karara CHP’den suç duyurusu yapılacağı açıklandı.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen saldırıda 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı.

Saldırı sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin ‘yavaşlatıldığını’ açıkladı. Yurttaşlar interneti kullanma ve iletişim kurmakta zorlanırken internetin yavaşlatılması endişelere neden oldu.

Gerçek Gündem haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “BTK Başkanı Karagözoğlu’nün, Taksim’deki patlama için başsağlığı mesajını kısıtlama getirdiği Twitter’dan yazmasına da tepki göstererek, “Ülkenin en büyük şehrinin merkezinde bir patlama olmuş. İnsanların ölmüş, yaralanmış, herkes merak içinde ama toplumun buna ilişkin haber alma hakkı yok. Neden? ” diye tepki gösterdi.

Tekin, devamında  şu ifadeleri kullandı:

"BTK Başkanı başsağlığı mesajını Twitter’dan yayımladı. İlgili kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun “görevi kötüye kullanma”, “bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme” ve “haberleşmenin hukuka aykırı yollarla engellenmesi” suçlarını düzenleyen hükümleri uyarınca cezalandırılmalarını talep edeceğiz.

Herkes milletin haber alma hürriyetine saygı gösterecek. Bu uygulama açıkça sansürdür, hukuka ve kanuna aykırıdır.”