CHP Nizip İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs'ı kutlayanlara "Deyyuslar" diyen Nizip İlçe Müftülüğü’nde din görevlisi olan Sıtkı Dağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep’de Nizip İlçe Müftülüğü’nde din görevlisi olan Sıtkı Dağ'ın sosyal medya hesabından 19 Mayıs'ı kutlayanlara "Deyyuslar" diyerek hakaret etmesine yönelik tepkiler sürüyor. CHP Nizip İlçe Başkanlığı Sıtkı Dağ hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından CHP Nizip İlçe Başkanlığı Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Halil Şanlı, adliye binası önünde yaptığı açıklamada söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir sosyal medya kullanıcısı takipçilerine, "Arkadaşlar Nizip’te ne oluyor bilen var mı? Ambulans, polis, itfaiye, kornalar hayırdır inşallah. İnşallah önemli bir şey yok" diye yazmıştı. Nizip İlçe Müftülüğü’nde din görevlisi olan Sıtkı Dağ ise bu paylaşımın altına, "Allah ıslah etsin İnşallah Amin bu mübarek gecede şu 19’a bak. Bugün asıl bayram ettikleri Osmanlı’nın çöküşünü kutluyorlar deyyuslar. Uyan ey Müslüman uyan" yorumunda bulunmuştu. Sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisiyle karşılan Sıtkı Dağ, yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Ben Atatürk düşmanı değilim, yanlış anlaşılmışım, ne mutlu Türküm diyene, herkesten özür dilerim" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayınlamıştı.